USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAVAŞIN ADAMLARI

15-04-2022

Hayatın paradokslarına rağmen kendini bu kayıp zamanda bulabilene Aşk olsun. "

Dünya barışı öleli uzun yıllar oldu.Yaşımla beraber hatırlamıyorum en azından.Eskiden kitap nüshalarında okuduğumuz savaşlar ısrarla güncellenmeye devam ediyor.Üstelik  masum insanların uykusunu kaçıranlar, kanını akıtanlar nedense hep aynı kişiler.

Ruhu çekilmiş, içi çürümüş çıkar vaatlerinin sonu bir türlü gelmiyor.Umut, savaşın değil barışın sıcaklığında doğması gerekirken, güven duygusunu insanlığa yansıtamayan savaş baronları her seferinde 'ölün ya da öldürün' diyorlar.

İlaç ve ya silahla!

"Seyir zevkiniz, yeni dünya düzeniniz batsın!"

Çığlık çığlığa feryat eden insanlar, perişan ettiğiniz babalar, kardeşler, anneler ve çocuklar; daha kaç kere ölmeli?

Yaşam kavgasında ekmeğin ucunu zar zor kazanan bu insanlar, kimin hırsına kurban ediliyor?

Üzgünüm ama bu hiç onurluca bir dövüş değil!

İnsanlığa huzur vermeyen, sabır çatlatan siz savaşın adamları ne kötü adamlarsınız!Sırf siz savaş istiyorsunuz diye can pazarında kaç kere daha ölmeli?

Size ne saygım var ne güvenim!Ateş ve güneş buluşur mu hiç?

Yüzünde parıltı, bakışlarında kıvılcım, düşleri ışıltı dolu çocukları yok ettiniz!Yeryüzüne yıldızlar yağdıran, barış ve yaşam tutkunu gençleri üzdünüz!Yıldız tozundan mutluluklar inşa eden, ay çöreği kokulu bebeklerin korkulu rüyası oldunuz! 

Her biri korku tünelini andıran sığınaklarla hiç tanışmamış, serseri bir kurşunun kurbanı olmadan güvenle dolaşabilmek varken, kuşlar gibi hür, barutsuz bir havayı dilediğin kadar solumak varken, özgürce yaşama zenginliği varken bu neyin gövde gösterisi?

Siz dediği dedik, çaldığı düdük diktatörler ordusu; en güçlünüz bile savaş meydanlarına inmeye korkarken, savaştırdığınız insanların gölgesinde kendini tanrı ilan eden zavallılarsınız!İnsan haklarına hiç saygısı olmayan zavallı yaratıklar!

İnsan kalbine dokunmayı bilmeyen siz katillere;

Ne saygım var ne güvenim!Ateşle güneş buluşur mu hiç?

Siz Cehennemin evcil yaratıkları, düşün artık insanlığın yakasından!Niyetiniz belli, isimleriniz farklı; hırslarınız hep aynı ey korkaklar!