USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ZOR ZAMANLAR

12-04-2020

?Sen hayatın içindekileri merhametsizce alırsan, hayatta senin içindekileri müsaadesiz alır? diyeli yıllar oldu.

Bu imtihan hepimiz için
Salgın yüzünden yüzer, biner ölüyoruz. Belki de kör vicdanı hizaya sokacak bir bela bu kim bilir? Hakkımız olmadığı halde yaktık, yıktık. Ardımıza bakmadan, hakkımız olmadan hem de milyon şeyi yok etme hadsizliğin de bulunduk.
Ne mi yaptık?
Yaratıcının verdiği nimetleri savaş mühimmatında kullandık! Çıkar savaşları uğruna sıcacık bedenler buz kesti, yerimizden kıpırdamadık! Ne petrolde çırpınan kuşu umursardık ne de kıyıya vuran çocuk bedenlerinden ders aldık! Gözle görülen, öze, örfe ve evrime ters düşen tüm çirkinlikleri normalleştirdik! Şükürsüzlük aldı başını gidiyor. Açlığın ve israfın had safhasında uyuyakaldık!
Sonra ne mi oldu?
Dünyanın her yeri, köşesi, bucağı karantinada şuan, ölüyoruz. İnsanat bahçesine döndük, kafeslendik. Aptal çılgınların sınırsızca tükettiği her şey için bir kaç iyi insanla çaresizce aklı başında kalmaya çalışıyoruz. İnsanlığı karantinaya alan bu salgının en iyi tarafı da doğanın ve doğadaki canlılara can gelmesi? Bu fevkalade durumdan nasıl ve ne zaman kurtulacağız bilmiyorum ama psikolojimiz için galiba haber izlememek en iyisi.
İnanıyorum ki; tedbir, tevekkül ve ibretle bu belanın üstesinden geleceğiz.
Tedbirimizi temizlik ve yasaklara uyarak alalım, mesafeye dikkat edelim. Bu belanın ne zaman gideceğini sadece ve sadece yaratıcı bilir. Bu konuda varsayımda bulunmak ise medyumculuk, falcılıktır. Tedbir kapsamında ayakkabı ve tırnaklar güçlü taşıyıcılardır. Temiz ve kısa tutalım. Derviş selamıyla gönüllere dokunalım.
Unutmayalım en güçlü moral kaynağı tevekküldür. Veren ve alan sadece yaratıcıdır. Salgının zirve yaptığı bu günlerde kanaat ederek ibretle olanı biteni algılayalım!
Gün doğmadan neler neler doğar, gün büyüsüne de inanalım. Gün büyüsünün ezoterik yüzü tek yüzlüdür. Diğer yüzü ise henüz kendine bile karanlıktır. Uyutmayalım! Umudu içimizde uyutmayalım. Biraz gayretle gün büyüsünün gizemini ortaya çıkarabiliriz. Ve içimizden geldiği kadar gülümseyerek dış dünyayla iletişimde bulunabiliriz.
Evet, yaşama dair ne varsa bizim kontrolümüz dışında oluşur. Fakat inanç bizim kontrolümüzde, inanalım. Daha insancıl daha güzel günlerin geleceğine inanalım. Bu zor ve zoraki zamanlar geçer elbet! Aile olalım. Kendi zihnimizdeki dünyayı düşünmek, tefekkür etmek için inancımızı diri tutalım! Cam gibi kırılgan bedenler, kalpler için inancımızı diri tutalım.
Unutmayalım hiçbir şey bizim gözlerimizin önünde değişmez. Biz uyurken, gafilken yenilenir her şey? Ve her şeyin yola gireceği zamanlar vardır, sabredelim!
Bir gün kül yağar saçlarımıza, bir gün gül; güller allanana kadar sabredelim!
Gün büyüsüne inanalım, bataklıkta kaybolsak da inanalım!
Bazen diyorum da
Keşke tüm acıları böyle beraber sırtlasak
Keşke dünyadaki tüm açları el birliğiyle doyursak
Aynı acıyı beraber sırtladığımız için belki de yamalı heybemizden yuvarlanan eriklere gülebiliyoruz.

İnanıyorum ki acımızdan ölsek de, acıdan ölmeyiz biz!
İçimizdeki o iyi çocuk hiç ölmesin?