USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEN BUNA DEĞERSİN

12-03-2019

Salahattin Altundağ,1964 yılında Mardin´in Ömerli ilçesinde dünyaya gelmiş ve 1987´den bu yana Diyarbakır´da yaşamakta. Dicle Üniversitesi´nde Öğretim Üyesi olan yazar, ?Sen Buna Değersin? adlı kişisel gelişim kitabından önce  çeşitli akademik kitaplar da yazmış.

KABAHAT HEP DÜŞENDE Mİ ?

           ?Yazarak? değil, ?Yaşayarak? yazılır bazı başarı öyküleri? Kolay anlatılsa da kolay yaşanmıyor hiç bir acı? Kimimiz koşa koşa, kimimiz yürüyerek kimimiz de dura dura veririz hayat sınavını; kimileri ise düşe düşe? Ayağa kalkmak hünerdir  fakat ayağa kaldırmak  bir devrim bana göre... Umutların tükendiği belki de bitti denildiği yerlere ulaşmak, yeşeremeyebileceği ihtimali olsa da; her şeye rağmen ve her zaman kaim bir iyilikle düşüp yollara; elindeki tohumları ekebilmek yüreklere; merhem olabilmek yaralara?

             Kazanmak emek ister, kaybetmek dakikalar? Hayatımız boyunca kaç cümle kurduk hakkı olmayan; yok edici etkisiyle değersiz hissettirdik  sevdiklerimizi? Ya da ne anlama geleceğinin bile hesabını yapamadığımız  gelişigüzel davranış, uzak düşürdü yollarımızı?  Bütün bunlar beynimde dolaşırken bir kitaba dokundum; rengi siyah beyaz ve üstünde bir başlık; Sen Buna Değersin?

          Kitap; Salahattin Altundağ´ın  iki yıl boyunca  gönüllü olarak yapmış olduğu, sayıları bin civarında, yaşları ise 12-40 arasında değişen bağımlı ve risk altında olan gençlerle hangi çalışmaları yaptığını, onlarla neleri paylaştığını, onların yüreklerinde çırpınan bir o kadar da yaralı fakat uçmaya bir o kadar hasret kuşların kanatlarını iyi etmeye talip oluşunun yazıya sadelikle dökülmüş hali? Yaşamış oldukları zor süreçleri onları anlayarak, onlara anlatarak ve en önemlisi onlarla hemhal olarak sevgi ve güven aşısıyla iyi olunabileceğinin ortaya çıktığı olumlu sonuçlarıyla anlatılmış.  

         Farklı gruplar, çaresiz simalar ve farklı travmalara şahitlik eden yazar, karşılaşmış olduğu vakalarda onları böylesi bir duruma sürükleyen nedenleri bulmaya çalışırken, iki eksikliği fark ediyor; Sevgi ve kendi değerini bilmeme? Akabinde  üç şeyin bu eksikliği kapatabilme ihtimalinin azımsanmayacak düzeyde iyileştirici etkisini yaşayarak sunuyor okurlarına? Bunların ilki; gönülden gelen bir sevgi, ikincisi; geri dönüşü düşünülmeyen sabır ve sonuncusu da kendisiyle birlikte o insanların da bu emeğe değeceği inancı?

            Değerin ne anlama geldiğini anlamada geciktik belki de, kaybettiklerimiz en değerlilerimiz oldu  çoğu zaman? Anlamsız şeylere gereksiz anlamlar yükleyebiliyor olmamızla mahirken, derman bulamıyor ayaklarımız bir başkasının yükünü kaldırmaya, bilakis bilinçaltında yük saydıklarımızı yolumuza engel saymakla geçiyor hayatlarımız? Gereksiz oyalanmalar alıkoyuyor bizi,  söyleyemediğimiz sevgi sözcükleri varamadan sevdiklerimizin kulaklarına; kalplerimizde selasını okuyoruz dile getiremediğimiz sözcük yığınlarının? Gençliğimiz, hayallerimiz, hislerimiz kirleniveriyor sonra, kabahati üstlenmeleri için günah keçileri arama yolları arıyoruz, buluyoruz da? Sonra bir seri kendimizi haklı çıkaracak bahanelerin ardına saklanıyoruz? Gerçek kendini arayana teslim olurmuş; gerçeklerle yüzleşecek cesareti bulursak,  inanın her yarayı iyileştirir; merhamet?

              ?Sen Buna Değersin? kitabında yazar; sevginin, hakikatin, değer vermenin insanı inanılmaz değiştirdiğini  ve vazifemizi güzelce yerine getirdiğimizde Allah´ın insanı, ne haldeyken ne hale dönüştürdüğünü, yaşanmış,  gerçek hayat hikayeleriyle anlatıyor. Bir insanın hayatını kurtarmak, bütün insanların hayatını kurtarmak gibidir vesselam?