Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İl Tarım Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem fiyatlarını canlı hayvan üreticilere yansıtmamak ve üretimi artırmak amacıyla ‘Yeterli Beslendim, Verimim Arttı; Dengeli Beslendim, Kalitem Arttı Projesi’ni hayata geçirdi.
Proje kapsamında, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, İl Tarım Müdürlüğü avlusunda düzenlenen program ile kent genelindeki 1645 işletmede, yaklaşık 10 bin Büyükbaş ve yaklaşık 100 bin Küçükbaşın yem ihtiyacını karşılamaya yönelik, 3 bin ton süt yemi dağıtımı gerçekleştirildi.
Programda bir konuşma yapan Vali Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.
Depremin ardından devlet, millet el ele vererek sıkıntıları ve yaraları sarmaya başladıklarını ifade eden Vali Demirtaş, ‘‘Bir taraftan çadır kentler, bir taraftan konteynır kentler kurulmaya başlandı. Kalıcı konutların temelleri atılmaya başlandı. Yaklaşık 8 ay sonra vatandaşlarımız kalıcı konutlarına yerleşecekler. Deprem nedeniyle Mardin’e gelen yaklaşık 35 bin vatandaşımızı evlerimizde, yurtlarımızda, misafirhanelerimizde, misafir ederek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Böyle sıkıntılı bir zamanda kapılarını ve gönüllerini açmalarından dolayı Mardinli hemşehrilerime teşekkür ediyorum’’ dedi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte hayırlı bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Vali Demirtaş, şunları söyledi: ‘‘Mardin bir tarım kenti, bir turizm kenti, bir sanayi kenti ve transit ticaretin merkezidir. Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın ilimizde gelişmesi için çok büyük katkılarımız oldu. Bugüne kadar 29 proje gerçekleştirdik. Bunun çiftçilerimize katkısı yaklaşık 145 milyon lira civarında. Bunun yarısından fazlasını Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladık. İl Tarım Müdürlüğü, YİKOP, GAP ve çiftlerimizin katkılarından dolayı teşekkür ederim. Mardin’imizde 75 bine yakın büyükbaş ve 1 milyona yakında küçükbaş hayvan var. Bizim mutlaka hayvan sayısını artırmamız gerekiyor. Tarım alanlarımız çok geniş, dağlarımız ve meralarımız var. Buraların boş kalmaması lazım. Hepimizin üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmamız lazım. Çiftçilerimizin yükünü hafifletmek adına 3 bin ton yemi çiftçilerimize ve köylülerimize dağıtacağız. Hem et üretimine hem de süt üretimine büyük katkısı olacak. İnşallah ekonomiye ciddi bir katkı sağlayacağız. Projenin hazırlanmasından emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ dedi
Proje kapsamında; Artuklu ilçesinde 254 işletmeye 497,5 Ton, Dargeçit ilçesinde 178 işletmeye 275 Ton, Derik ilçesinde 400 İşletmeye 808,75 ton, Kızıltepe ilçesinde 91 İşletmeye 145,5 ton, Mazıdağ ilçesinde 93 işletmeye 172,5 ton, Midyat ilçesinde 259 işletmeye 398,45 ton, Nusaybin ilçesinde 133 işletmeye 270 ton, Savur ilçesinde 66 işletmeye 123,75 ton,
Ömerli ilçesinde 50 işletmeye 81,35 ton ve Yeşilli ilçesinde ise 105 işletmeye 195,25 ton dağıtımı gerçekleştirildi.
Editor : Mehmet ÇELİK