USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AŞI SADAKASI'NA ÇAĞRI

24-06-2021
Kıymetli Dostlarım,
Covid-19 salgını tüm dünya da  halen bütün hızıyla coronavirüs ve mutantlarıyla devam ediyor. Bir hekim olarak ifade ediyorum.. Halen elimizde bu virüse karşı tam ve etkin sonuç alacak gerçek bir tedavi yok. Can siparene gayret gösteren değerli meslektaşlarım doktorlarımız ve sağlık çalışanlarının özverileri en büyük gücümüz..
Bu nedenle şu anda aşılanarak bağışıklık oluşmasını çok önemli buluyorum. Daha Aralık ayında hastalarıma, dostlarıma ve bu konuda fikrimi soran tüm vatandaşlarımıza Aşı Düşüncelerim konusunu bütün yönleriyle araştırarak yazmıştım. Çok çeşitli çevreler ve yorumcular tarafından birçok platformda bu yazımız dile getirildi kabul gördü ve paylaşıldı.
Aşılamanın hız ve çeşitlilik  kazandığı bugünlerde  tüm vatandaşlarımızın, kayıtlı, kayıtsız mültecilerin delta varyantı tehlikesinin de kapıda olduğunu bilerek istisnasız herkesin aşılanmasının tek çıkar  yol, çok doğru ve haklı bir uygulama olduğu unutulmamalıdır. 
 Bu aşılar ülkemizde kimseden hiçbir ücret alınmadan başarıyla uygulanmakta..
Dostlarım,
Aşı talepleri tüm dünyada borsa gibi dalgalanırken fakir ülkeler şu anda aşıların adını bile anamıyor. Aşı üreten ülkelerin, firmaların yanına dahi yaklaşamıyor. O ülkelerin garip vatandaşları hastalıkla ve korkusuyla pençeleşip duruyor ve sadece seyrediyor. Peki biz, bunu görüp, duyup görmezden mi geleceğiz. 
Peygamber Efendimizin birçok kutlu hadis-i şeriflerinde  vasıflandırdığı yardımlaşma ve paylaşım için siz değerli kardeşlerimize bir yardım çağrısı yapmak istiyorum. 
Maddi durumu müsait olan ve ülkemizde aşısını yaptıran tüm vatandaşlarımızı en az bir fakir ülke vatandaşının aşısının ücretini karşılamaya davet ediyorum. İnşallah bu bağış milletimizin sağlığı için ahsen bir davranış olacaktır.
Yüce kitabımız ve hadisler sadaka teşvikiyle bizi daim uyarıyor..
Zariyât 19./ Onların mallarında isteyen ve istemeyen yoksullar için bir hak vardır.
Râd 22. / .....onlar kötülüğü iyilikle savarlar..
Me'âric. 24,25./ Onlar mallarında; isteyenler ve (isteyemeyip) mahrum kalanlar için belli bir hak var olanlardır.
Hadis..
(Buhari, Nafakât1)  / Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Ey ademoğlu, sen infak et, ben de sana infak edeyim!"
Bu karşılıksız sadakalar, ülkemizin üzerinden inşallah  bu salgın belasının savuşturulmasına vesile olacak bir fiilî dûa olacaktır.
Peki bu nasıl organize edilmelidir? Belki de işin en zor tarafı bu.. Güvenilir, çıkara, siyasete, istismara, ihanete, ayak oyunlarına bulaşmamış tarafsız sadece Allah rızası gayesi güden bir organizasyon acaba yapılabilir mi?
Aklıma gelenleri sıralayayım.. 
Yıllardan beri Afrika nın en fakir ülkelerinden Nijer'e karşılıksız olarak sağlık götürmek için sürekli çalışan, hatta birinde bizzat benim de doktor olarak katıldığım Gönüllüler adlı güvenilir bir sivil toplum kuruluşunun hiçbir maddi, siyasi, sosyal çıkar gözetmeksizin  bu bağışa ve uygulanmasına önayak olabileceği; 
Ya da gene herkesin şaibesiz, endişesiz kabulleneceği her ilde ve ilçede yöneticilerin önderliğinde  ve eşit sayıda her siyasi  temsilcilerden oluşacak bir komisyonun tertip edeceği merkezi açık ve şeffaf  bir kampanya ile toplanacak bağışın da, hiçbir masraf harcanmadan tümünün birleştirilip  toplam miktarla aşı alınarak fakir ülkelere teslim edilebileceği;
Ya da Sağlık Bakanlığı'nın  devreye girerek aşı temininde yapacağı kampanya ve uygulanmasının her aşamasında ve denetiminde tüm açıklığıyla  bulunmasını da bir yol olarak görüyorum.
Hastalık can almaya hızla devam ederken, yoksul ülkeler çaresiz beklerken vakit kaybetmeden herkesin gözü önünde alenî böyle bir organizasyona ve canı gönülden yapılacak  böyle bir bağışa katılmak için maddi durumu müsait olan  aziz ve fedâkar milletimin vicdanlarına sesleniyorum...