USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜNEŞ ÖZLEMİ

12-01-2019

           Bugün pazar. Balkona çıktım. Güneş yok. Yine de eriyip su olan karlar, emilmeyi bekliyor. Çatıdaki buzlar çözülmüş şıp şıp damlayan  sesi kulağımda. Rutubetli bir yalnızlık oluşmuş dışarıda... Güneşi özledim. Değiverse alnıma. Yüzümü kırıştırsa da zararı yok. Varsın on yaş büyük göstereyim kime ne? İçindeki güneşi duyma masalını anlatmasın kimse bana. Yüzüme, ellerime, diz kapaklarıma canlı canlı değen, sıcak elleriyle onları ovan güneşi istiyorum. Kemiklerimin içindeki ilikler çözülüp canlandıkça içime de güneş doğar zaten.  Hem güneşli bir günde yalnızlık, çözülen kar sularından çıkan sinir bozucu şıpırtıların karıştığı yalnızlıktan iyidir. Oysa daha ocak ayını ortalamadık bile. Bu sular tekrar donacak. Toprağın üzerine daha kaç posta kar yağıp çözülecek. Kar, nice rutubetli yalnızlıklar getirecek sokağa ve sokaktakine.

             Sokakta yaşayan çaresiz insanlar ve hayvanlar varken bir bardak demli çayla sıcacık odada, yağan karı, cam ardından izleme romantizmine tutulacak kadar duyarsız değilim. İnsanlar da duyarsız olmamalı. Evlerinde yarısı gerçek yarısı düş bir masalı kemiren insanlar, televizyon hangi masalı sunarsa yutmaya bayılan insanlar... Kimsesizlik nedir, bilmeyenler, bir gazete sayfasında donarak ölenlerin haberleriyle ilgilenmeyenler, yeter artık  sokağa bakın biraz da! Yalın ayak gezen çocuk  dilencileri;  köşe başlarını tutmuş, içtiği kolonyayla ısınacağını sanan alkolikleri; okulda olması gerekirken kömür tozlarını eleyerek yanmamış kömürleri toplayıp satan çocukları; aç serçeleri,inleyen köpekleri de  görün biraz!

           Balkona ekmek kırıntıları bıraktım. Bir erkek serçe geldi. Biraz yedikten sonra taşımaya başladı. Sonra birkaç serçe daha geldi. Sevindim. Serçe kadar olabilse insan. Paylaşmayı bilse. Bunun dev bir hayal olduğunu bilip susuyorum. İnsandan umudum yok ,biraz da o yüzden istiyorum güneşin gelmesini. Yoksulluğu az da olsa kapatıyor diye. Kış, açlığa bir de soğuk eklerken güneş, birkaç derdi alıp götürüyor gibi düşünüyorum. Güneşi özledim. Kimse soğuktan ölmesin, bir köpek güneşli bir günde sere serpe uzansın , bir serçe yiyecek bulmayı kolaylaştırıp  tombullaşsın diye.Güneşi özledim. Çocuklar okullarına rahatça gitsin, hastane yolları açılsın diye. Güneşi en çok da bunlar için özledim.