USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"hercümerç - minimal metinler?

06-07-2019

Metin Aydın´ın yeni kitabı ?hercümerç - minimal metinler? çıktı.

?Biblo Hayat?, ?üryan? ve ?Bisturi - Huzursuz Metinler? kitaplarıyla tanıdığımız yazar Metin Aydın bu kez ?hercümerç ? minimal metinler? ile karşımızda.

İmleç Kitap etiketiyle okuyucuyla buluşan ?hercümerç - minimal metinler? herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceği özenli cümlelerle bezeli.

Küçük öyküler, sıra dışı sözler, vurucu saptamalar, ironik ifadeler ve şiirsel tat -hiçbir edebi biçime sığmayarak- okuyucuya yansıtılıyor.

Metin Aydın yeni kitabı ile yaşama, yaşanmışlıklara ait düşüncelerini minimize ederek fakat bir o kadar da anlaşılır, anlamlı ve yalın cümleler ile okuyucuya sunuyor.

?hercümerç - minimal metinler? ile yazar; her kesimden okurla buluşmayı umuyor.

?hercümerç - minimal metinler? hayat yolculuğunda karşılaşılması muhtemel dünyanın hallerine dair düşüncelerin süzgecinden geçip, adımlarını düşünsel bir yolda atan, ahvalini dile getirirken illa uzun cümleler kurmanın gerekliliğine inatla, kısa ama anlamlı cümlelerin varlığını kanıtlayan bir eser olarak ortaya çıkmış.

Okuyucuyu düşünmeye sevk eden yönleri oldukça fazla.

?yazarlık büyüsüne inanmış bir (anti) yazarlık benimkisi? diyen yazar, içinde sakladığı ne kadar duygu varsa hepsini dışa vuruyor.

Hiç şüphesiz hayat bir yoldur. Ve insanlar yolun olmazsa olmazlarıdır. Yola koyulmuş düşünce haritasında menzile varmaya çalışırken atlatılan badireler, hüzünler, sitemler, mutluluklar ve umutlar yani her şey insan içindir. İnsan olma ve olabilmeye farklı bir pencereden bakmayı amaçlayan ?hercümerç-minimal metinler?i seveceksiniz.

Metin Aydın´ın ?her daim morallerimiz gönderde dalgalanmalı!? mottosuyla; iyi okumalar diliyorum...