USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİRMİ YAŞ FOTOĞRAFLARI BİZE NE DİYOR ?

08-05-2021
Kıymetli Dostlarım,
Birkaç günden beri birdenbire ne olduysa herkes yirmi yaş resimlerini sosyal medyada yayınlamaya başladı. Doğrusu bu akımı ilk defa kim paylaştı ise Allah razi olsun çok hayırlı bir iş başlattı.
Neden mi ?
Facebook sayfamda binlerce arkadaşımın 20 li yaş fotoğraflarına pek çok hatırayı tek tek yeniden yaşayarak baktım. Fotoğraflarla konuştum. O günleri yeniden düşünerek hafızamda derin bir yolculuğa çıktım.
Facebook sayfamda daha önce ayrıntıyla yazdığım unlü ingiliz yazar Oscar Wilde'ın Dorian Gray'in Portresi adlı eserindeki Dorian Gray ile portresinin yüzleşmesinin, bu defa tersi bir yüzleşmenin herkes tarafından düşünülmesine vesile olması dileklerimle Facebookta ki fotoğraflara daha bir dikkatle bakmağa başladım.
Yirmili yaşlarda saf, çıkarsız, yalansız, dolansız, tertemiz yiğitçe dobra dobra duygularla dostluk, sevgi, açık yüreklilik dolu resimlerin, bugünkü resimle karşılaşmasında temel bir soru karşımıza çıkıyor..
Bu geçen yıllar bizleri değiştirdi mi? Yoksa temel duygularımızın ne kadarını koruyoruz ne kadarı hâlen aynı kaldı ?.. Ya da daha iyi bir hâle dönüşerek dimdik açık alınla ayakta kıvançla duruyor mu ?..
Yoksa o günlerden hiçbir eser kalmamış, geçen seneler bir silindir gibi o safiyet dolu duyguların üzerinden yok edercesine ezerek geçmiş, iç dünyamız tanınmayacak hâle dönüşerek benzerliğimiz, ancak DNA testiyle bulunacak bir akrabalık gibi sadece iki fotoğraf arasında mı sıkışıp kalmıştır..
Aziz Dostlarim,
Bu mübârek ramazan ayı, vicdanlarımızda yeni bir muhasebe ve otokritikle, yirmi yaş resimleri ile bugünkü resmi yanyana getirip, birbiriyle karşılaştırıp şayet oluşmuş yanlış bir çizgi varsa düzeltebilmek için nasuhi bir tevbe ile yepyeni bir imkân sunuyor..
Râd Sûresindeki 22.ayet ".. onlar kötülüğü iyilikle savarlar" diyerek tüm insanları iyiliğe, sadaka ve infâka davet ediyor.
İki resim hâlen aynı ise C.Allah'a şükürlere vesile olup, hatta bugünkü resim daha da iyi halde ise sonsuz şükürlere ve bunun devamı için bizleri çevremizle yardımlaşmaya davet ediyor.
Unutmayalım dostlarım nimetin devamı şükürle mümkündür.
Fotoğrafları gözden geçirirken bu mağfiret ayında hayatımızı, geçmişimizi, hâlimizi, Ruh'umuzun sesi olan vicdanımızla tarafsız bir şekilde gözden geçirmek, sorgulamak, hatta yargılamak; geleceğimiz için hayırlı kararlara vesile olacak, rahmet ve mağfiret ikliminde belki de en temel doğru bir ibadet olacaktır.
Ne mutlu bunu başaran yüreklere.. Ne saadet iyiye, doğruya, dürüstlüğe yürüyen fotoğraf sahiplerine..