USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR GÜN DAHA

21-10-2021

İşte, bugün de böyle bitti. Sen görmedin ama kim bilir nasıl battı çölde güneş. Kocaman turuncu bir portakal dilimi olup kumları son kez kavurarak yitip gitti.

Sen görmedin ama denize indi birçok yerde. Okyanusların  lacivertine kızıl gözyaşlarını döküp de gitti. Göğün kızılına ağdı martılar, avlarını koyu laciverde bırakıp da yükseldi.

Sen görmedin ama dağların arasına saklandı bir yerlerde de. Onların beyaz gelinliklerini soymaya güç yetiremedi. Kendini bile ısıtamayacağı zamanlardandı.

Kurumaya yüz tutan dallardan sıyırıp aldı kendini, çatıların arasından; birçok kararmış buluttan, kuşların kanadından, ondan bundan bir şeylerden... Battı güneş.. Sonuçta bir gün daha bitti. Sen görmedin ama öyle. Zaten sen neyi gördün ki?

Kumda, suda, dağda, çatıda yok olan güneşi görmedin de yaşadığın yerdeki batışını gördün mü sanki? Doğru, güneşin ne doğuşunu ne de batışını izleyecek sıra değil şimdi? İşin gücün başından aşkın.

İyi de bitiyor be kardeşim. Sadece senin için değil dünya için de bir gün bitti. Senin de ihtiyar dünyanın da günleri bitiyor.

Ciğerleri çokça lekelenmiş, koca dünya. Değmez bu kadar iş güç peşinde koşmaya.

Aç pencerelerini şimdi.

Biliyorum, evimin karşısında harika bir manzara yok diyeceksin.

 Deniz yok,orman yok, çiçeklerle bezeli kırlar yok diyeceksin; tamam da her şey mi varlıklının hakkı? Güneş hepimiz için doğup batıyor.

 Sen buluttan sökülüşünü, kuşun kanadından ya da kırmızı kiremitlerden inişini seyret ne çıkar? O, viskisiyle yudumlasın batan günü, sen çayınla yudumla ne çıkar?

O, çocuğunu hangi ülkede okutsun diye kafa yorsun sen hangi mahalle okulu daha iyi diye düşün, ne çıkar?

Güneş her türlü batıyor, hepimiz için bu veda. Üstelik nerede ve ne şekilde batarsa batsın onun batışı hiç değişmez hep sanatsaldır.

Zamanı iyi değerlendirmekten filan söz etmeyeceğim sana ama "dur" diyeceğim, zaman geri gelmemecesine akıp  gidiyor.

 Bazen duracağın doğru anı yakala o da yeter.

Dur şimdi, başını göğe kaldır. Bu sakinliği, bu serinliği, telaştan arınmanın tadını hisset.

 Renkleri yakala.

Gördüklerini sev.

 Görmek ve sevmek için dur.