USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EDEBİYATIN İZİNDE BİR SULTAN

11-05-2021

Sevgili Okurlarım, bugün de bir öğretmen yazar arkadaşımdan ve eserlerinden kısaca söz etmek istiyorum.  Sultan Doksöz ve masalları... Nam-ı diğer Şair Anne... Kendisiyle yollarımızın kesişmesinden kısa bir süre sonra eseri "Şiir Tadındaki Masallar" serisinde yer alan tüm kitapları önüme serip obur bir çocuk gibi hepsine iştahla sarılarak onları tek tek okudum. Bundan mutluluk duyan çocuk ruhlu bir öğretmen yazar olarak bu yazının birçok insana ulaşmasında emeğim olursa kendi adıma çok sevinirim. Çocuklarımızın ihtiyacı olan sevgi dolu masallarla karşılaşmasında, sizin yetişkinler olarak yavrularınıza taptaze hayal filizleriyle ruhlarını süsleyecek bu masal kitaplarından okutmanızda küçücük de olsa katkım olursa ne mutlu bana diyor ve sözü daha fazla uzatmıyorum.

ŞİİR TADINDA MASALLARIN YAZARINDAN YENİ KİTAPLAR

Eğitimci yazar Sultan Doksöz’ün yeni kitapları Şair Anne’den Masallar Berkay Yayıncılık tarafından yayımlandı. Daha önce Turuncu Kal Benimle adlı bir şiir kitabı, Şiir Tadında Masallar adında on kitaptan oluşan bir masal serisi yayımlanan yazarın yeni kitapları insanı insan yapan değerleri işliyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin insani değerler aynıdır. Adalet, sevgi, saygı , yardımseverlik .... Şair Anne olarak tanınan Sultan Serdar Doksöz ulusal basında yer bulan projelerinin yanında birçok kurumda sunuculuk, editörlük de yapmaktadır.
Kuşe kağıda basılan masal serisi resimleriyle de dikkati çekiyor. Görünen o ki çocuklar  Şair Anne’nin  Masallarını keyifle okuyor. Bunun sebebini gazeteci kimliğimizle araştırdığımızda şiir tadında olmasından kaynaklı olduğu sonucuna ulaştık.

Sultan Serdar Doksöz Kimdir?

01.11.1985 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İlkokulu ve Ortaokulu Emine Rasim Özkaya ilkokulunda liseyi Başkent Lisesinde okuduktan sonra Gaziantep Üniversitesi Kilis Muallim Rıfat Eğitim Fakültesini bitirmiştir.

2006 yılında başladığı öğretmenlik hayatına Cebeci Ortaokulunda devam etmektedir. Öğretmenliğe başladığı günden itibaren belediyelerde ve birçok kurumda sunuculuk ve editörlük yapmıştır. Masal anlatıcısı olan öğretmenimiz pandemi sürecinde 5000 çocuğa masal ile ulaşmıştır. Yapmış olduğu projeler ulusal ve yerel basında yer bulmuştur. Birçok programa katılmıştır. “Masal ve Çocuk” “Şiir ve Çocuk” “Okuma sevgisi kazanma” gibi daha birçok konuda seminerler vermiştir. Tüm çocukların şiir gibi bir yaşamı olmalı, düşüncesiyle yola düş olmuş bir Türkçe öğretmeni Sultan Doksöz Şair Anne olarak tanınmaktadır. Yayınlanmış 21 eseri vardır. Şiir dalında ödülü bulunan yazar 2021 Uluslararası Edebiyat ve Sanat ödüllerine de layık görülmüştür.