USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EĞİTİMCİ YAZAR DOSTLAR ADINA

28-02-2021

Merhaba Değerli Okur,

Bir süredir yazmayı planladığım bu yazıyı, ya hakkını veremezsem; anlatmak istediklerimi en doğru ve etkili biçimde anlatamazsam diye bu güne kadar beklettim. Bugün aynı kaygıyı duymuyorum desem yalan olur ama köşemi izleyenler, deneme ve sohbet yazılarımı okuyanlar beni az çok tanır ki çoğunlukla içimde hissettiklerimi yazı yoluyla karşı tarafa geçirmeye yani empati yoluyla okuyucuda duygular oluşturmaya çalışırım. Çoğunlukla geldiği gibidir yazdıklarım. Bu yazıyı da samimiyetinize inanarak içimden geldiği gibi yazıyorum.

Size üzerinde yaşadığım bu şehrimsi yeri anlatarak başlayacağım. Hiçbir Kırıkkaleliyi küstürmek değil maksadım. Aksine on üç yıldır yaşadığım, evimi kurduğum, okullarında emek verdiğim, birçok öğrenci mezun edip yurdun çeşitli yanlarına gönderdiğim bu küçük şehrin büyüyüp gelişmesinden başka ne isteyebilirim ki... Gönül istemez mi peş peşe tiyatro oyunları sahnelensin, konser üzerine konser düzenlensin, şiir dinletilerinde salonlar dolup taşsın, imza ve kitap fuarı etkinlikleri çoğaltılsın(pandemi öncesinde tam da bu konuda umut verici adımlar atıyorduk, bu anlamda da emeği geçen isimler var, belki bir başka yazının konusu da onlarla ilgili olur ama şu kadarını söyleyeyim: Kalehaber gazetesinin genel yayın müdürü, Kırıkkaleli Şair ve Yazarlar Derneğinin kurulmasında emeğini esirgemeyen insanlar aklıma ilk gelenler)... Neyse toparlayacak olursam sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler çoğalsın istiyoruz. Bu noktada ruhumuzun aç olduğu bir gerçek. Bu açlıkla yola çıkmış ve yazmaya tutunmuş, sonra yazmaya aşık olmuş bir insan olarak şehirde benim gibi yazıyla soluk alıp veren çok insanla karşılaştı yolum diyemem. Yazı, yalnızlık ister diyenler olacaktır, yazarken evet, tam bir yalıtılmışlık ister yazar, bu fikre tamamen katılmakla birlikte her yazı tamamlandıktan sonra ve okuyucuyla buluşmadan önce de işten anlayan birilerinin gözüne ihtiyaç duyar. Ancak o zaman tamamlanabilir. Bir eseri yazıp kitap haline getirmek de okuyucuyla buluşturmak da kolay iş değildir. Hele de ülkemizdeki okuma alışkanlığı sorgulandığında, emeğinizin nasıl da karşılıksız kalacağı aşikardır herhalde. Bu noktada insan kendini anlayanların varlığına ihtiyaç duyuyor. İşte asıl açlığım buydu. Yazarken yalnız olmak istiyordum ama son noktayı koyarken, yazdıklarımı  eser haline getirip paylaşırken, işten anlayan birilerinin fikrine çok ihtiyaç duydum. Şimdi tam da aradığım yardımlar geldi, nasıl mı? İşte bu yazının asıl konusu...

Güzel ülkemin farklı yerlerinden eğitimci yazar arkadaşlarla sosyal medya ve telefon kanallarıyla tanıştık. Yazının kaygan yollarında bata çıka yürümeyelim, hep dik yürüyelim istedik ve güzel işler yapmaya başladık. Zaten insan yanındakini en çok da çıkılan yolda tanımaz mı, hem ortak çalışmalar yapıp hem birlikte yürüdüğümüz yolda zamanla tanıştık. Birbirimizin eserlerini okuduk, tartıştık, tanıtmaya çalıştık. Son iki ayda Eğitimci Yazar arkadaşlara ait birbirinden güzel eserler okudum ve okumaya da devam ediyorum. Okudukça da şunu anlıyorum ki piyasada haklı üne kavuşanlar var ama büyük yazar dediğimiz bazılarının ünü de çoğu kez reklamdan geliyor. Biz eğitimci yazarların gerçekten kafa yorarak okuldan, evden, çocuktan, uykudan çalarak yazdığımız eserler de ün bulmayı fazlasıyla hak ediyor. Zaman ve siz okuyucular bu konuda bize ne katkı sunar, ne kadarını takdir eder bilemem. Ancak yol arkadaşlarımdan, çalışmalarımızdan ve eserlerimizden biraz daha söz edebilirim. Öncelikle salgın yüzünden çalışmalarımız büyük ölçüde sosyal medya üzerinden yürüyor. Instagram bana.bikitap ve facebook Bana Bikitap çalışmalarımızı izleyeceğiniz, yol arkadaşlarımı ve eserlerimizi tanıyacağınız hesaplarımızdır. Grubumuzda yer alan arkadaşlarımın kitaplarını gönül rahatlığıyla hem kendiniz okuyabilir hem de çocuklarımıza okutabilirsiniz.

Grupta yer alan Öğretmen Yazar Arkadaşlarımdan etkileşim içinde olduğum bazı isimler de vermek istiyorum:

Recep Özkul, Sultan Serdar Doksöz,Yunus Koşar, Rafet Ural, Elif Alp, Alev Dönmez, Alaattin Beken, Hakan Yıldırım, İbrahim Eşmeli, Hakan Tuncal, Zekeriya Kılıçoğlu, Uğur Satılma, Cevat Bayrak, Alparslan Demirbilek, Emine Delimehmet,Ümit Özgü, Neslihan Gültepe Maden, Berkan Kaya,Mehmet Tuna, Öznur Çolakoğlu, ,Fatma Zehra Şimşek, Murat Kömür, Fatih Karahan, Erkin Saçar...ve aralarında olmaktan gurur duyduğum  daha nice isimler. İyi ki varlar iyi ki bu yolda yazıya ve birbirimize tutunduk.

Sevgili okuyucu tüm bunları anlatması benden, sosyal medyada sayfalarımızı ve eserlerimizi incelemek senden. İstersen eğitimci yazar ailemizi yakından tanıyabilirsin. Bekliyoruz