USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NASIL BİR MARDİN TIP FAKÜLTESİ DÜŞÜNÜYORUM !..

08-07-2021
Değerli Dostlarım,
Uzun zamandır özlemle beklediğimiz Mardin Tıp Fakültesi'nin kuruluş kararnamesinden sonra, bugün Mardinli hayırsever iş adamı Sayın Nezir Sürücü'nün yaptıracağı inşaat projesinin Sayın Vali ve Sayın Rektör hocamız tarafından imzalanmış olduğunu büyük bir sevinçle karşıladım. Bu konuda gayret ve emek gösteren herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
Yıllarca Mardin'de çalışmış bir hekim olarak şunu iyice gördüm ve yaşadım.. Mardinin hekime değil, iyi yetişmiş donanımlı hekime, tabelâ bir tıp fakültesine değil, ülkemiz sağlığında ses getirecek, hekim ve uzman hekim eğitimini hakkıyle verecek, tüm ana ve yandal branşlarıyla yapacağı tedavileriyle nice şifalara vesile olacak, en önemlisi de  yıllardır hastalarıyla yollarda çile çeken Mardin'lilere artık şehirlerinde kesin tedavi olanağı sunacak marka bir Mardin Tıp Fakültesi'ne ihtiyacı vardır.
Peki bu nasıl sağlanabilir? Bunun için hemen geçmiş tecrübelere bir bakmak gerektiğini düşünüyorum...
Biz  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde iken ülkemizde altı tıp fakültesi vardı. O yıllarda  Ülkemizin önde  gelen tıp fakültelerinden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Bursa Tıp Fakültesini, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de Edirne Tıp Fakültesi'ni kurmayı üslendi. Hacettepe Tıp Fakültesi Erzurum Tıp Fakültesini, Ankara Tıp Fakültesi Çukurova Tıp Fakültesi'ni kurdu. Yıllarca tabiri caizse her türlü donanım ve kadrolarıyla elleri bu yeni fakültelerin gelişmesi için çalıştı ve çok başarılı oldular.
Bu tecrübelere dayanarak Mardin Tıp Fakültesi'nin bu dört ana fakülteden birinin kadrolarıyla herşeyi üslenerek, binalar, cihaz ve aletler tamamlanıncaya kadar öğrenci alımına başlamasını; daha sonra binalar tamam olduğu anda ise bünyesinden Artuklu Üniversitesi'nin onayıyla atayacağı ve görevlendireceği  ekiple  Mardin Tıp Fakültesi'ni Mardin'de  kendi  tıp  fakültesi ayarında ve donanımında  faaliyete başlatmasının bugün için de en uygun akîl bir yol olabileceği kanaatindeyim.
Böyle mükemmel bir Tıp Fakültesi Mardin Artuklu Üniversitesi'nin "amiral gemisi" olacak hem üniversite, hem şehir çok önemli bir aşama kaydedecektir. 
Bizim senelerdir hasretle beklediğimiz rüyamız ancak böyle bir açılımla gerçeğe dönüşecektir.
Bu yöntemin Yüksek Öğretim Kurumu nezdinde onay bularak hayata geçirilebilmesi için  Artuklu Üniversitesi Sayın Rektörü 
Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş başta olmak üzere siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile sorumluluk hisseden Sayın Basın mensuplarıyla tüm Mardin'lilerin bu düşüncemizi her yönüyle  incelemelerini âcizane bir öneri olarak saygıyla arz ediyorum.