USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BABAM SAĞ OLSUN

20-11-2022

 Kompleksin, asık suratın, hıncahınç kalabalıklar içinde hıncahınç yalnızlıkların yaşandığı garip, soğuk ve ürkütücü bir zaman tüneline dönmüş hayatımız.

 Toplumun çoğunluğunu babam sağ olsun, dedem sağ olsun, falan sağ olsun, filan sağ olsun cümleleriyle zayi eden, başkalarının sayesinde (gölgesinde) bir yerlere gelmiş, eksik fakat kibri, egosu fazla, eğitimi, özgüveni, ruhsal ve psikolojik sağlığı, sağduyusu ve hatta insanlığı noksan insanlar oluşturuyor.

 Bu neyin göstergesidir biliyor musunuz? Çocuk bir toplum olduğumuzun göstergesidir… Gerçekten çocuklardan bahsetmiyorum. Özgüvensiz, yetersiz, annesine, babasına bağımlı, eşinde anne babasını arayan, bir birey olmayı, sorun çözümlemeyi öğrenememiş, neyi neden yaptığını bilmeyen, kendine özgü duygu ve düşüncelere sahip olamayan, tefekkürü unutmuş, mukayese yetisi olmayan, savaşması ya da vazgeçmeyi bilmesi gereken yerleri dahi bilmeyen insanlardan bahsediyorum.

   Toplumun bir kısmını da eğitimli, duygusal zekâsı gelişmiş, kendinin ve dolayısı ile toplumun ve buna bağlı olarak da doğrunun, yanlışın, adalet ve vicdanın farkında olan, gerçekten bir birey olabilmeyi başarmış fakat “Babam sağ olsun” diyen kesimin gölgesinde bırakılmış, adaletsizliğe uğramış, ıskalanmış ve durmadan sindirilmeye çalışan sesi kısık, sözü devler kadar büyük insanlar oluşturuyor.

 Birey olmayı başarabilen kesim, başaramayan kesimi uyandırmaya, bir çocuğu büyütür gibi büyütmeye ve eğitmeye çalışıyor bir yandan da. –Tabii hayat telaşının izin verdiği ölçüde-

 Babanız, dayınız, dedeniz değil adalet, vicdan, sağduyu sağ olsun, ruhunuz sağ olsun, kalbiniz sağ olsun, bir birey olmayı becerebilin de benliğiniz ve içinde yaşadığınız toplum sağ olsun…

Reklamı Geç