USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

UYANIN

10-07-2023

 

Son yıllarda ülkede inanılmaz bir kutuplaşma, ötekileştirme, farklı duygu ve düşüncelere sahip kişi veya kuruluşlara kin gütme, hatta toplumsal tabakalaşma başladı.

 

 Böyle söyleyince eminim inandırıcı gelmemiştir.  Türk toplumu -genel olarak ülkenin her kesimi- kibirden uzak, paylaşıma eğilimli olduğu için inanç getirmek istenmeyen bir durum çünkü fakat üzülerek söylüyorum ki gerçek.

  İnsanları burjuvazi ve küstah tavırlarla ezmek, parayı veren düdüğü çalar mantığı, eğitim başta olmak üzere para ya da mal kazandırmayan tüm uğraşların önemsiz ve boş sayıldığı, sadece maddiyat ve etiketin Nirvana olduğu, tüyler ürpertici bir zaman dilimi içerisindeyiz...

 Ne nerede ne kadar, parası var mıymış, aaa o kadar okumuş ama para kazandırmıyorsa boşmuş, sanat mı, edebiyat mı o da neymiş, falanca markayı bilmiyormuş, filanca yemeği tatmamış, oradaki tatil köyünden haberdar değilmiş ve daha neler nelermiş...

  Toplumun zekâ, kültür, eğitim ve ahlak seviyesinin ne hale gelmiş olduğunu azıcık da olsa anlatıyordur bu cümleler...

    Ne kadar ürkütücü değil mi?

İnsanlar artık birinirlerine "Nasılsın, sağlığın yerinde mi, aç mısın tok musun, bu ara hangi kitabı okuyorsun, falanca konu ile ilgili ne düşünüyorsun?" Gibi sorular sormuyor.  Sanatı, ahlakı, güzelliği, iyiliği, edebiyatı konuşmuyor. Evrensel insan ruhunu yakalamaya çalışmıyor, şiir yazmıyor dinlemiyor!

   Vicdanın sesini kısıp, egonun, kibrin, lüksün, devasa rakamların sesini açıyor...

 Maddi açıdan zengin insanlar -ahlaklı ahlaksız, eğitimli eğitimsiz, vicdanlı vicdansız  olmaları farketmeksizin- yüceltilirken; maddi yoksunluk çeken insanların dikkate alınmaması, duygu, düşünce ve haklarının önemsenmemesi midemi bulandırıyor, akli melekelerimi kaybetmek üzere gibi hissediyorum, aklım hafsalım almıyor...

  Merhameti, kadirşinaslığı, deruni halleri, eğitimi, ahlakı ve Sanatı ile tarihte önemli bir yere sahip bu toplumun giderek öz kimliğinden uzaklaşmasını, insanların robotlaşmasını, tüm duyguları alınmış gibi maddeleşmesini bünyem kaldırmıyor.

 Uyanın lütfen! Çok değil beş ay önce maddenin mana olmadan hiç bir anlam ifade etmediğini Yaşadığımız o koca depremle gördük. Yer sallandı mallar, canlar, hayatlar, şehirler hatta anılar gitti.

  Bu robotik, maddeye indirgenmiş, kaliteye değil paraya ve etikete odaklanmış, duyguyu, tefekkürü, manayı bir tarafa atmış haller insana özgü değil!

Kendinizi nisyan etmeyin!

Özünüze dönün ve gerçek manada insan olun!

Bu ülke de, insanlığımız da yeniden dirilmeyi ve güzellikleri diriltmeyi hak ediyor!

Lütfen...