USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İMKANSIZ

20-10-2019

Merhabalar, değerli okuyucular. Bu hafta ilk yazımla buluşacaksınız. İsterseniz ilk önce kısaca tanışalım. İsmim Barış, deneme-söyleşi türünde yazmayı seviyorum. 4 yıla yakındır PDR servisinde Okul Psikolojik Danışmanı Ve Rehber Öğretmenim. Bu sitede kısmetse her hafta buluşacağız. Yavaş yavaş denememe başlayayım izninizle.

Yazımın başlığında kullandığım imkansız sözcüğü ile ilgili bir (kendime ait) özdeyiş aynı zamanda bir paradoks paylaşacağım: ?İmkansız olan tek şey, imkansızı başaramamaktır.? Yazıma bu özdeyişle devam edeceğim bir nevi paradoks. Paradokslar anlaşılması zor cümlelerdir. Kısacası iki anlam taşıdığı için açıklaması da zordur.  İlk anlamı imkansız olan bir şey yoktur. Umudunuzu asla kaybetmeyin çünkü en son kaybedeceğiniz şey umuttur. İlk olarak küçük küçük hedefler belirleyin ve sıralama yapmayı unutmayın. 1. Hedefim sınıfta 1. olmaksa son hedefim Türkiye de 1. olmak olmalıdır. Yani ilk adımı atarsanız sonrakiler kendiliğinden gelecektir yeter ki ilk adımı atın. Bir kitapta okumuştum:  ?Bir seferinde, ülkesi Çinliler tarafından işgal edilmiş olan bir Tibetli yürüyerek Himalayalar´dan geçmekteymiş. Kendisine böylesine zor bir seyahati nasıl yaptığı sorulduğunda ?Çok basit. Her seferinde bir adım atarak?´ şeklinde cevap vermiş.? Başka bir örnek vereyim: Bir keresinde bir danışanım bir şeyi yapmaktan korkuyordu. Bu sorunu çözmesi için yapması gereken tek şey korkularının üzerine gidip korktuğu şeyi bir kere yenmesiydi. Sonrasında zaten korktuğu şeyi bir kere yaptığı için sürekli yapmaya başladı.

Yani tek yapmamız gereken başaracağımıza inanıp o doğrultuda gereken çabayı göstermektir. İlk adımı atın gerisi kendiliğinden gelecektir...