USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÜTOPYAM

01-01-2020

Başlık 1916´da Thomas More´un eserinin ismini taşıyor. Anlamı, Ütopya, aslında olmayan, tasarlanmış ideal toplum. Ütopyalar, bugün gerçekleşmesi imkânsız toplum tasarımlarıdır. Köken olarak Yunanca "yok/olmayan" anlamını taşımaktadır. Ben de hazır yeni yıla girmişken umutla kendi ütopyamı yazacağım, gerçekleşmesi dileğiyle?

Yeni yıldan ilk beklentim tek bir damla insan kanının akmadığı, dünyada savaşın-çatışmanın vb. her olayın yaşanmamasıdır. İsmimin de olduğu dünya barışı diliyorum. Sonrasında öncelikli olarak kadına daha sonrasında her canlıya şiddet, istismar vb. hiçbir eylemin gerçekleşmemesini umuyorum. Ve her canlıya öncelikle ?sağlık? diliyorum. Umarım tüm insanlık hiçbir ayrım (din, ırk vb.) olmadan mutlu olur.

Özellikle engelli olan insanlara davranışlarımızın insan gibi olmasını diliyorum. Gösterdikleri başarılar göz önünde zaten.

Biraz kısa gibi oldu ama öncelikle aklıma gelenler bunlar umarım ki her şey çok güzel olacak. Son olarak bir özlü sözle yazımı bitiriyorum. ?İnanmak, başarmanın yarısıdır..?.