USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Muhtar Adayları Kardeşlerimize Hatırlatma

30-03-2019

      31 Mart 2019´da mahalli idareleri seçmek için hep beraber sandık başına gidiyoruz. Seçme ve seçilme hakkını kullanmak hepimizin en doğal hakkı ve vazifesidir. Kişi iradesini en güzel şekliyle sandığa yansıtmalıdır. Elbetteki kim hangi adayı ya da partiyi kendisine yakın hissediyorsa ya da kimin halk için daha iyi hizmet yapacağına inanıyorsa ona oy versin.
       Özellikle değinmek istediğim ve bu yazıyı yazma ihtiyacı duyduğum asıl konu muhtarlık seçimlerinin birtakım sıkıntılarının olmasıdır. Hepimiz biliyoruz ki muhtarlık seçimleri bir mahallenin en üst düzey seçilenini belirlemek için yapılır. Her mahallenin birden fazla adayının olması güzel bir durum ancak bu adayların muhtarlığı ölüm kalım meselesi haline getirmesi beraberinde onarılmaz hatalar getirmektedir.

       Özellikle seçim günü kırsal ve merkez mahallerimizin adaylarına şunu hatırlatma gereği duydum: bu seçim dönemi ve adaylık süreci dünyanın ilk ve son olayı olmadığı gibi bunun için kalp kırmaya, kötü söz söylemeye, birbirinize eziyet ve haksızlık etmeye hiç değmeyecektir. Sizden önce de nice muhtar adayları vardı, kimi kazandı kimi kaybetti. Kimisi şu an vefat etmiş kimisi de ihtiyar ve sözü dinlenmez , güçten takatten düşmüş halde ölümü beklemektedir. Önemli olan geride hoş bir sada bırakmaktır. Yarışmak ve gayret etmek güzel bir şeydir ancak bunu hayat memat ve gurur meselesine dönüştürmemeli ayrıca geçici bir dünya için kalıcı dertler biriktirilmemelidir. 
         Eminim herkes hizmet etmek için yarıştığını söylemektir . Bunu söyleyenler şunu da unutmamalı ki halk kime yetki vermişse demek ki o adam en iyi hizmeti getirecek ve ona göre gayret edecektir buna da diğer adayların saygı duyması gerekir. Çünkü ben bu işi en iyi şekilde yaparım diyen kişi başkası seçildiğinde saygı duymuyorsa demek ki sandığa ve halk iradesine inanmıyordur ve seçilseydi bir faydası da olmazdı büyük ihtimalle. Herşeyi bi kenara bırakıp saygı ve sevgi çerçevesinde , öldürerek değil hayat vererek, nefret ve kinle değil sevgi ile işe başlamak gerekir. Yapacağınız olumsuz davranışlar size sadece seçim kaybettirmez belki itibar ve konumunuz da kaybolur bunları ne parayla ne de seçimle bir daha getiremezsiniz. Son sözü kızılderili bilgeye bırakıyorum ve hepinize başarılar diliyorum, Allah´a emanet olun.
Yaşlı kızılderili torununa şöyle der:
-Her hayatta müthiş bir mücadele olur. İki kurt arasında geçer bu kavga. Biri korku dolu, açgözlü, kendini beğenmiş, küstah; diğeri ise sevecen, paylaşımcı, güvenilir..

Çocuk sorar:
-Peki hangi kurt yener?

Dede çocuğun gözüne bakar:
-Hangisini beslersen o, evlat.