USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak Parti Adayları Sürpriz mi?

07-04-2015

                    Aylardır beklenen gün geldi ve listeler açıklandı. Bana göre liste beklenenden uzak.

                   Orhan Miroğlu'nun adı başka ilden geçiyordu. Liste başı olması sürpriz oldu. Gönül Bekin Şahkulubey beklenen sırada yerini aldı. Kadın Kolları eski başkanı Zeynep Alkış'ın sıkça listede adının geçmesi, asparagastı!

                   Mehmet Vejdi Kahraman Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dönemindeki çalışmalarının belki de karşılığını aldı. Aşiretlerin dengesini sağlamak için mi listeye konuldu bilinmez? Abdullah Erin'in listedeki yeri her ortamda farklı telaffuz ediliyordu. Temayül yoklamalarında olsun, halkla bütünleşmesi noktasında olsun, Abdullah Erin'in adı birinci sırada dillendiriliyordu.

              Listenin 4 ve 5.ci sıralarında yer alan Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz genç iki politikacı. Taşeron listelerinde isimleri yer almayan iki aday. Bu iki isim de sürpriz oldu.

             Listeye giremeyenlerle ilgili  bir şey yazmak etik değil. Benimsediğimiz isimler vardı, karşı olduğumuz isimler vardı. Ha karşı olduğumuz veya benimsediğimiz derken, Mardin'e hizmet edebilecek kişileri kast ediyoruz. Siyasi duruş veya görüş noktasında  ne kimsenin yanında ne de kimsenin karşısındayız. Herkese eşit mesafede gazeteci-siyasetçi  ilişkisi nasıl olması gerekiyorsa öyleyiz.

           Aday adaylarının başvurularının ardından, hayali listeler uçuştu havalarda. Hatta kimileri kesin sıralamayı bile yaptı. Başkentliler mi dersiniz ak kentliler mi dersiniz?

          Şapka düştü kel göründü. Listeler açıklandı. Listeleri tutmayanları mahcubiyetleriyle baş başa  bırakırken, mevcut listeye olumlu ya da olumsuz tepkileri önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

          Ak Parti Genel Merkezinin Temayül Yoklamalarını göz ardı ettiğine herkes ile hemfikiriz sanırım. Bir önceki köşe yazımda bu konuyu dile getirmiştim.

          Ak Parti Genel Merkezi listeleri daha önce netleştirmiş, temayül yoklamaları ile aday adaylarının sadece heyecanını arttırmıştır.

          Bunun en bariz örneği; Orhan Miroğlu'na kaç kişi onay verdi diye sorsam yeterli olur mu?

         Miroğlu geçmişte,  Kürt Bilge Musa Anter ile uğradıkları saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş, ölümden döndüğü davasına, kısa bir süre sonra karşı yazılar yazmaya başlamış ve bu sefer davadaşları tarafından ölümle tehdit edilmişti.

          Ak partiye yakınlaşmanın belki de mükafatını almıştır. Gazeteci-yazar Miroğlu'na hayırlı olsun diyorum.

         Ak Parti Türkiye genelinde, hatır-gönül, vefa borcu  ve akrabalık bağlarını çokça ön plana çıkarmış görüntüsü veriyor. Tabanın tepkisini dikkate almadan. Bunun bedeli ne olur zaman gösterecek.

         Kimi listeye alırsak seçimi kazanır anlayışı ile Ak Partinin HDP ile benzerliği oldukça belirginleşti gibi geldi bana.

         Önümüzdeki günlerde sürpriz listenin tabana yansımasını hep birlikte göreceğiz..