USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak Parti ve Fabrika Ayarları..

30-12-2017

Ak Parti  22.Dönem Mardin Milletvekili ve eski İl Başkanı Sayın Nihat Eri, İl Başkanlığına talebi olmamasına rağmen, görevden alınan Mehmet Ali Dündar´ın yerine atandı.

          Eski ve Kurucu İl Başkanı, 22. Dönem Milletvekili Eri´nin tepeden atanması,  ?Ak Parti Fabrika Ayarlarına ? dönüyor ya da dönmeye çalışıyor söylemlerini  doğrular görüntüsü vermiyor mu?

            Sayın Eri ile yaptığımız söyleşide ?Fabrika Ayarları? sorusunu yönelttik. Birkaç ilde İl Başkanlığına, daha önce milletvekilliği yapmış dava adamlarının atandığını hatırlattı. Ve ?Ak Parti halkın partisidir, dava partisidir. Bizde görev verilir, verilen görev  en iyi şekilde yapılır. Fabrika ayarları ile 2002 ruhu kast ediliyorsa, o ruhu parti teşkilatlarının her kademesinde görmek mümkün? şeklinde cevaplandırdı.

             İşin özü böyle mi? Bence değildir. Ak Parti Mardin´de tahmin edilenden çok yıprandı, yıpratıldı.  Partiyi toparlayacak, tabanı kucaklayacak bir arayıştır yeni atama.

             İş-Kur kadrosundan  çalıştırılanların bile belli kesimlerden alındığı, orman köylerinde çalıştırılanların belli çevre ve kişilerin adeta tekelinde olduğu söylentileri araştırılmaya ve soruşturulmaya değer bir aşamaya geldi.

            Şehir- Köy, İlçe-Mahalle kayırmaları, etnik köken tercihleri, bilhassa Artuklu İlçe Merkezinde yaşayanların yoğun tepkisini aldığı  ve zihinlerini ciddi bir şekilde meşgul ettiğini yüksek sesle dillendirenlere rastlamak mümkün.

           İl ve İlçe teşkilatlarında, ikilikleri, Milletvekilleri arasındaki çekişmeleri, . Sağır Sultan dahil, bilmeyen, duymayan ve görmeyen kalmadı. Bu çekişmeleri, bu ikilikleri ve ince hesaplar peşinden koşanları bir çatı altında tutmak mümkün. Ancak fabrika ayarlarına döndürmek söylendiği kadar kolay olmayacak gibi. Başka partilere geçme hesapları içinde olanlar mı dersiniz, il başkanının yakınında olup farklı amaçlar peşinde olanlar mı dersiniz! Fotoğraf büyütüldüğü zaman görüntü daha netleşiyor..

          Birkaç gündür, Mardin Gazeteciler Cemiyeti binası karşısında bulunan Ak Parti İl Başkanlığına gelenleri gözlemliyorum. ?Eski kral öldü, yeni kral çok yaşa ? görüntüsü veriyor.

            Kayyum Belediyelerinin hükümet adına, yerelde yaptıkları hizmetleri göz ardı etmek nankörlük olur. Alt yapıda tabana yayılan ve vatandaşı memnun eden bu hizmetleri görmeyenlerin ya da karalayanların iyi niyetlerinden şüphe edilir.15-20 yılda yapılamayan hizmetlerin, birkaç katı hizmet bir yıla sığdırıldı. Köyler sıcak asfaltla, taziye evleriyle, kütüphanelerle, parklarla, çocuk oyun alanlarıyla tanıştı. Bu hizmette bir devrimdir.

        Bu hizmetlerin vatandaş üzerinde nasıl bir etki bırakacağını zaman gösterecek. Bu hizmetlerin seçimlerde oya dönüşeceği beklentilerinin yönünü de, zihinlerdeki bulanıklığı ortadan kaldırıp kaldıramayacağını da  yine zaman netleştirecek.

        İl Başkanlığına deneyimli ve 2002 ruhuna bağlı birini atamakla, fabrika ayarlarına dönülebilir mi?.

        Bekleyip göreceğiz.

        Deneyimli siyasetçi, dava adamı Nihat Eri, tabir yerinde ise ateşten gömlek giydi.

        İl Başkanlığına kim atanırsa atansın, fabrika ayarlarına, 2002 ruhuna geri dönüşün zor olacağı düşüncesini taşıyorum

        Sizce, Ak Parti Fabrika Ayarlarına Dönebilir mi?

         

         

Reklamı Geç