USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK Partide Süreç?

17-06-2015

 

      Bugün  ismi bende saklı Ak Partili biri ile sohbet ettik.

       Samimiyetine inandığım,parti davasına inanmış entelektüel biri.

       Mardin´deki seçim sonuçlarını,nedenlerini, niçinlerini  konuştuk.Aklın yolu birdir derler ya!Evet hemen hemen aynı şeylerde mutabık kaldık.

       Ak Parti kuruluşu ile geldiği günümüzdeki konumu oldukça farklılaştı. Kuruluş yıllarındaki acemilikleri, çıraklıkları benimsendiği kadar,ustalık dönemleri  bir o kadar iticilik yarattı.

       Mardin ölçeklerinde ele alacak olursak,çıraklık döneminde başlayan rant, partinin görünmeyen gücünün sendika ve vakıfların kamu yönetimi üzerindeki olumsuz etkileri herkesin dikkatini çekti. Sendika temsilcileri  yöneticilerin üzerinde bir konum sergilerken, vakıflar da siyasi yelpazenin yönünü belirleyici rol aldıklarını her fırsatta ortaya koydu.

       Sendikalar kamu atamalarının,yer tayininin belirleyiciliğini,görevde yükselmenin hatta kurumların içerisindeki görev dağılımı üzerinde etki edici gücü kendilerinde bulduklarını çok sık duyar olduk.

        Kamu çalışanları arasındaki adaletsizliğin, bizden olmayana yaşam hakkı olmaz düşüncesinin çağ dışılığını görmezden gelenlerin, arkasında durduğu siyasi düşünce ve yapıya ne kadar zarar verdiğini gördük hep birlikte.

        Sendikalar kimi zaman siyaset üstü bir görüntü verdi.

        Bir sendika yöneticisinin, kendisini ziyaret eden Ak Parti Milletvekillerine fırça çekercesine isteklerini sıralaması ve karşı görüşlü görevlilerin iş ve işlemlerinin yapılmaması talebi hala ulu orta konuşuluyor.

        Vakıfların son seçimlere kadar referans olmadıkları isimlerin,liste dışı kaldığını sağır sultan bilir.Rantlar,hazine arazileri, cemaat toplantılarında,vekil listeleri vakıf merkezlerinde onaydan çıktığını yüksek sesle dillendirildiğine tanık olanların sayısının hayli yüksek olduğunu düşünüyorum.

        Gelinen nokta bu işte!

         ?Hak ve  özgürlükleri savunacağım,mağdurun ayanındayım? diye yola çıkan bir siyasi partinin, hak ve özgürlükleri ortadan kaldırma, tahammülsüzlük ve kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırma  yönelişinin çöküşünü görüyoruz bu gün.

         Üst düzey bir yetkili, seçim sonuçlarını analiz ederken,HDP´nin bu kadar parlamasında yönetimin hatasından kaynaklanmış olabileceği kaygısını taşıdığını gözlemledim.

         Yönetimin bariz bir hatası yok. Seçim eşit şartlarda, hatta Ak Parti iktidar avantajını da kullanarak secime girdi.

         Buna rağmen geçmişin hatalarına vatandaş tepkisini net olarak ortaya koydu.

         Ak Parti  yakın  bulduğu sendika ve vakıfların gölgesinden uzaklaşmalı.

         Ak parti teşkilatı sağlıklı bir çalışma yapsa idi,Mardin´den ikinci milletvekilini meclise götürebilirdi. Onu yapmadı,yapamadı. Nedenini parti teşkilatına sormak en iyisidir.

         Miroğlu´nun geçmişini de göz önünde bulunduranlar;

          Mardin´deki seçim sonucunu HDP:6 AK Parti:0 olarak  değerlendiriyor.

         Espri de olsa sonuç bu şekilde yorumlanıyor!

          Bence Ak Parti de süreç sona doğru yaklaşıyor?