USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Anneler Günü!

11-05-2019

      Evet bugün anneler günü.

     Günlerdir tv lerde, internette ,gazetelerde söz edilen gün.

.     Peki anne kime denir?

       Sadece doğuran kadın mı annedir? Bunları deşelim biraz.

         Anne sığındığın dağdır, güvende, hissettiğin, yerine kimseyi koyamadığın, en zor anında yanında olan, kokusu şifa, yüzü cennet köşesidir evladına.

       Ben çocuk yaşta kardeşlerime anne oldum ,sürekli elimdeydiler, okuldan döner dönmez altlarını değiştirir ,yemeklerini yedirir, akşam yatana kadar onlarla ilgilenirdim. Tabii ki ben de çocuktum ancak sokağa çıkıp oynarsam kardeşlerim ne olur sorumluluğu çocuk olmamı unutturdu .Hayatımla ilgili başka kararlarda da hep kardeşlerim önceliğim oldu.

          Bazı zamanlar kardeşlerim ağladığında ne yapacağımı bilmez oturur onlarla ağlardım. Yalnız başına bütün sorunlarımı kendi başıma sırtladım. Birileri bizi dövdüğünde, horladığında, yapmadığımız şeylerle suçladığında bizi savunan olmadığı gibi ;iyi şeyler yapmamızı, iyi yerlere gelmenizi engellediğinde yanımızda olan destekleyen birileri de olmadı.

            Ben çocuk olamadan, genç olamadan anne olanlardanım. Bizim coğrafyada onlardan çok var biliyorum. Diyeceksiniz annen neredeydi? O zamanın zor koşulları, feodal sisteminin dayattığı sonuçlar diyelim geçelim. Simdi kendi çocuklarımın annesiyim. Anne olduğumda anneliği daha iyi idrak ettim. Annemi daha iyi anladım. Annelik zor iş. Ama evladını sevince, bütün hayatını ona adayınca, onun büyürken en sevimli en sevgili anlarını yaşayınca, önceliğin evladın olunca çok güzel bir şey oluyor annelik.

           Kokusu bütün yorgunluğu alıyor. Bütün fedakârlıklara değiyor annelik. Evet bugün anneler günü; her zorluğa katlanan, her fedakarlığı evladı için yapan, kariyerini hayallerini evladı  için adayan kadınların günü. Hem dışarda çalışıp hem anne olabilmeye çalışanların günü. Önce evladım diyenlerin günü. Doğurmasa bile hiç tanımadığı bir yavrucağa annelik yapan, sahip çıkan, kanat gerenlerin günü.

      Yaşına bakmadan kardeşini büyütme derdine düşenlerin günü. Tek başına, zor şartlarda, babasız evladını büyüten kadınların günü. Elleri öpülesi kadınlar anneler gününüz kutlu olsun.

            Selam ve sevgi ile kalın.