USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Artuklu Üniversitesi Kampüsü?

21-01-2018

           Bir süre önce İstanbul Bomanti Hilton Otelde anlamlı ve önemli bir tören düzenlendi.

          Prof. Dr. Aziz Sancar´ın ?DNA onarımının mekaniksel çalışması´ üzerine yaptığı çalışmalarla kazandığı 2015 Yılı Nobel Kimya Ödülü´nün replikası,  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça´ya verildi.

       Nobel ödülü ve sertifikasının replikalarını Prof. Ağırakça´ya ?Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV)´ Başkanı Av.Haluk Eldem ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV)´ Başkanı Kemal Nehrozoğlu tarafından takdim edildi.

      Artuklu Üniversitesi Rektörü  Ağırakça, son derece anlam yüklü, gerçekleri yansıtan  duygusal bir konuşma yaptı. Ağırakça konuşmasında ?Çağımızın en önemli bilim adamları arasında yerini alan Prof. Dr. Aziz Sancar Mardin Savur´dan çıkıp, Nobel ödülünü kazanmış değerli bir bilim insanıdır. Cenabı Allah´ın verdiği, akıl, gönül ve kalbin birlikteliğiyle bilim ortaya çıkıyor.  ?El Mardini´ bilim adamları listesine, Prof. Aziz Sancar ?Aziz El Sorani El Mardini´ olarak yerini almıştır. Bundan böyle ödülü aldığımız bu günü Üniversitemizde her yıl ?19 Ocak Aziz Sancar Günü´ olarak kutlayacağız. Bunu buradan tüm Türkiye´ye ve dünyaya açıklıyorum ve şimdiden salonda bulunan herkesi önümüzdeki yıl kutlayacağımız ?19 Ocak Aziz Sancar Günü´ne davet ediyorum.? İfadelerine yer verdi.

   Salonda, aralarında Aziz Sancar´ın yakınlarının da bulunduğu 250 dolayında davetli bu sözleri dakikalarca alkışladı.

   Artuklu Üniversitesini ileri taşımaya çalışan  Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Genel Sekreter Şahin Arpağ ve buna destek veren MAREV, MARSEV ve Mardinli hemşerilerime , buradan bir öneri sunmak istiyorum.

    Artuklu Üniversitesinin kampüsüne Prof. Dr. Aziz Sancar´ın ismi verilsin.

    Kampüsün giriş kapısına ?Artuklu Üniversitesi Prof. Dr. Aziz Sancar Kampüsü? tabelasının yazılması, hem üniversiteye uluslararası boyutta artı değer kazandıracak hem de dünyada ilk defa bir Nobel Ödülü kazanan Türk unvanlı hemşerimiz Aziz Sancar´ı onura etmiş olacağız.

     Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Ağırakça ve Genel Sekreter Şahin Arpağ, böyle bir kararı üniversite senatosuna götürürlerse, inancım odur ki oy birliği ile kabul görecek.

     Artuklu Üniversitesinin ismi muhafaza edilirken, bilim insanı Sancar´ın da ismi yaşatılacak ve üniversiteden, Aziz Sancar olma yolunu seçecek öğrencilere bu isim ışık tutacak ve kamçılayacaktır düşüncesindeyim.

     Bu noktada MAREV Başkanı Avukat Sayın Haluk Eldem, MARSEV Başkanı, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Emekli Vali Sayın Kemal Nehrozoğlu´na da  görevler düşüyor.

     Mardin´i  ve Türkiye´yi bilim alanında dünya gündemine oturtan, varını yoğunu harcayarak ? Türk Evleri? yapan ve Türk öğrencilere kapılarını açarak hizmet eden,  çağımızın en önemli bilim  insanı Aziz  Sancar  bu tabelayı hak etmiyor mu sizce.

      Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça hocam ve  Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri  Sayın Şahin Arpağ  bu iş sizde.

            Hadi hocam, ?19 Ocak Aziz Sancar Günü? kutlamasını; ?Artuklu Üniversitesi Prof. Dr. Aziz Sancar Kampüsü? tabelasının altında yapalım.

          Mardinliler olarak sizden müjdeli haberi bekliyoruz!..

 

  

 

 

 

Reklamı Geç