USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Batman´da iki gün!

09-09-2019

Batman´da yapılan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu 8. Başkanlar Kurulu  toplantısı oldukça yararlı geçti.

Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt illerinden, gazeteciler cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyelerini buluşturan bir toplantı..

 Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay´ın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantı öncesinde, protokol ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

 Batman Valisi Hulusi Şahin´in devlet adamlığı profili dikkatimizi çekti

 Vali Şahin hem Batman´ın, hem de yerel basının sorunlarına vakıf olması ve söyleyeceklerimize adeta tercüman olması, örnek alınacak bir meziyet olarak değerlendirmek gerekir

   Basın özgürlüğünden, basının toplumsal yapı içindeki denetiminin, toplumun gelişmişliği ile orantılı olduğu vurgusunu ve basın özgürlüğünün devletlerin ve toplumların olmasa olmazı düşüncesini alkışlıyorum. Teşekkürler Sayın Vali.

    Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, geniş bir zamanını ve mesaisini Güneydoğu Gazetecilerine ayırıyor.

    Önce Batı Raman´da bulunan kampüsü gezdiriyor, mühendislik fakülteleri, teknoparkı anlatırken, Batman ve çevre illerinin sanayisine yön vermeyi hedeflediklerini dillendirirken, heyecanı tavan yapıyordu.

     Hedeflerini uzun uzun anlattı, üniversitenin çevresinde gelişme alanları ile ilgili bilgiler verdi. Üniversitede  13 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, kapasiteyi 15 bine çıkaracaklarını açıkladı.

    Ve dikkatimizi çeken, üniversite kampüsünde Diyanet İşleri Başkanlığınca yapımı tamamlanan 13 bin kişilik cami. Yani Üniversitenin öğrenci kapasitesi büyüklüğünde. Rektör Durmuş, caminin zemin katını ilahiyat fakültesi olarak değerlendirecek. Batman´a hayırlı olsun!

     Rektör heyecanlı, durmadan üniversiteyi, hedeflerini anlattı. Etnik köken ayırımının ülkenin zararına  ve ayrıştırmaya dönük olduğuna inanıyor. Üniversite kampüsünde bir çok yere, Türk, Kürt, Arap, Çerkez ve etnik yapıların Türkiye´yi oluşturduğu mesajını yazdırması bizim de dikkatimizi çekiyor.

    Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Yaşam Hastanesi ve konakladığımız Mesopotamıa oteli yetkilileriyle görüşmelerimiz, Batman ile ilgili çok şey öğrenmemize vesile oldu.

     Hasankeyf´te, Dicle Nehri üzerinde çaylı sohbet ile günün yorgunluğunu atıyoruz.

     Belki de bu Hasankeyf´e son bakıştı.

      Batman´ın benim yaşamımda ayrı bir yeri var!

     Gençlik yıllarımın geçtiği yerdir Batman,

     1970 yıllarda Batman Lisesinde okudum. Okuduğum liseyi gördüm. Hem duygulandım hem içim burkuldu.

      Batman Lisesi binası yıkıldı, yerine yeni bina yapıldı ve Turgut Özal Anadolulu İmam Hatip Lisesi ve Kız İmam Hatip Ortaokulu olarak ismi değiştirildi.

      Yani o yıllarda lisede eğitim görenlerin, anıları hatıraları, geçmişleri hiçe sayıldı. Rahmetli  Özal´ın ismi başka bir okula ya da bir fakülteye verilse daha iyi olmazmıydı.

      Batman´da, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu, mesleki sorunlarını masaya yatırdı.

      Çok yararlı bir toplantı oldu.

       Ev sahipliği ve organizasyon için;

      Teşekkürler Ercan Başkan, Teşekkürler Hatice Türkan.

    

 

  

Reklamı Geç