USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bölünmez´in Açıklamasını Samimi Bulmadım.

29-06-2018

Mardin 22.Dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez´in, kamuoyuna yaptığı açıklamada dile getirdiği hususlarda, gerçek payı olduğuna inanıyor, ama zamanlaması  ve ileri sürülen iddialarda, samimiyetsizlik ve ard niyet olduğunu düşünüyorum.

           Burada, ben ne Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça´yı ne de Kayyumları savunmayacağım. Artuklu Üniversitesinde Ağırakça döneminde, elle tutulur ve gözle görülür hizmetlerin hayata geçirildiğine tanık olduk. Kayyumların hizmetleri de ortada zaten.

           Sayın Bölünmez´in ,  açıklamasında samimi olmadığına  inandığım için de haberleştirme gereği duymadım.

          Artuklu Üniversitesindeki olumsuzlukları en fazla eleştiren, yanlışlıkları bıkmadan, usanmadan yazan tek Mardinli Gazeteci benim. Yalçın Bayer ağabeyim bir yazımı köşesine taşıyarak destek olmuştu. O zaman Sayın Bölünmez´in hiç sesi çıkmadı.( Rektör Serdar Bedii Omay döneminde. Olay mahkemeye taşındığı için değinmeyeceğim. Merak edenler sosyal medya hesabımda yazılanlar hala duruyor, bakabilirler).

         Sayın Bölünmez ? Bu süreçte hükümetimizin bölgemize, Mardin´e yaptığı hizmetleri anlatamadık. Hizmetleri anlatma noktasında, yapılan hizmetlerin sahiplenilmesi konusunda siyaset kanadıyla hiçbir şekilde rol paylaşılmadığı gibi, yapılan hizmetler siyasete mal edilmedi? diyor.  Hizmet siyaset için yapılırsa, geri teper diye düşünüyorum. Devletin; vatandaşının, eğitim, sağlık, ulaşım, yani sosyal yaşamını güven ve teminat altına alma görevi vardır. Düne kadar kayyumlarla yenilen içilen ayrı değildi, ne oldu da bu gün kayyumlara ver yansın ediliyor? Merak ediyorum.

     Sayın Bölünmez; ?Şimdi ki aklım alsa bu üniversitenin bünyesine iki fakülte yaptırmazdım. Kendi kurduğum, İşte bu tablo bu kuruma iki fakülte yaptırmış bir eğitim gönüllüsü olarak beni çok üzüyor. vakfın bünyesinde Mardin´e bir özel üniversite kurardım. Ve dahi imkanım olsa o üniversitedeki iki fakültenin altına tekerlek takar, başarısızlıkla adı anılan üniversiteden o iki fakültemi de çıkarırdım.?  Diyor açıklamasında.

      Açıklamada bir çok yerde dikkatimi çeken, yazılmaması gereken hususlar var. Mardinlilerin hak etmediği, yaralandığı cümleler. Bölünmez, okulları, fakülteleri; Mardinliler için yaptırmadı mı? Rektöre kızıp fakültelerine tekerlek taktırıp başka yere taşımayı düşünüyorsa, milli eğitim müdürüne kızıp, yaptırdığı diğer okulları yıktırmayı düşünmüyor mu acaba?

   Sayın Bölünmez ?Bir Mardinli olarak, bir Mardin Sevdalısı olarak memleketime ve memleketimin insanlarına farklı alanlarda desteklerim olmuştur. Bunu bütün Mardin halkı, hemşerilerim çok iyi biliyor.? Gerçekten kömür, gıda, hastane masrafları, maddi destek, öğrencilere burs,  sürekli gezen tatlı aracı, büyük hizmetleri olmuştur Bölünmez´in. Mardinliler de,Sayın Bölünmez´i meclise göndermiş, sonra bir belediye başkanlığı vermiş, o yetmedi kızını meclise göndermiş, ama Mardinliler Sayın Bölünmez´i her gördükleri yerde bunu yüzüne vurmamıştır.

            Süleyman Bölünmez´in ?Mardinli onca nitelikli yönetici, idareci varken farklı ilişkilerden dolayı başka şehirlerden keyfi bir şekilde yönetici, idareci transferi yapılmamalı dedim, Mardin´de Mardinli oldukları halde iş yapamadıkları için ciddi krizlerle karşı karşıya kalan tüccarlarımız, işadamlarımız, müteahhitlerimiz dururken, bu işadamlarının her gün çekleri kaşelenir ve iflasa sürüklenirken farklı şehirlerden doğrudan teminlerle, basit kırımlarla ihalelerin verilmemesi gerektiğini hep söyledim? Olay gerçek ise,  bu söyeleme katılmakla birlikte, şimdiye kadar suskunluğunun nedenlerini merak ediyorum. 

       ?Mardin kamuoyunda devletin vatandaşa hizmet etmek üzere gönderdiği ödeneklerde, yaptığı hizmetlerde, verilen ihalelerde ve alınan personellerde yeteri kadar hakkaniyetli davranılmadığı yönünde bir yargı var.? Bu tür söylemleri en fazla biz gazeteciler duyduk. Zaman zaman siyasilere ve yetkililere sorduk, fısıltı gazeteleri, algı operasyonu yaratılmak isteniyor denildi. Sayın Bölünmez aileden iki milletvekili vardı. Siz ve kızınız! Bunu ilgili yerlere neden taşımadınız? Neden sorgulamadınız? Neden sormadınız? Ya da neden sessiz kaldınız?

         Bir milletvekili açıklamasından ziyade, mahalle dili ile kaleme alınmış bir açıklama olarak algıladım. Açıklamayı, karşılık bulmayan istek ve sıkıntıların, duygulara yansıması olarak gördüm.

          Aceleyle yapılmış bir açıklama oldu.

         Sayın vekil, açıklamanız bana samimi ve inandırıcı gelmedi?

          Kamuoyu nezdinde de inandırıcı olamayacağını düşünüyorum..

           İyisi mi kamuoyu vicdanına bırakalım!

 

Reklamı Geç