USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bu Vali Mardin´de İş Yapar

23-06-2016

         Mardin Valiliğine atanan Vali Mustafa Yaman, 30 yılık deneyimi ile tarihi kente adapte olmada zorlanmadı.

         Vali Yaman ayağının tozu ile esnaf ziyaretleri yaptı, iftar sonrası vatandaşlarla buluşarak halk valisi olduğu imajını verdi.

         Bana göre en önemli fotoğrafı Garnizon Komutanı, İlçe Kaymakamı, Vali Yardımcıları ve kurum amirleri ile haftada bir gün oynadıkları futbol maçında verdi. İl yönetiminde asayiş berkemal görüntüsü.

         Vali Yaman´ın Eşi Avukat Gülseren ve Kızı  Elifnur Yaman´da halktan birileri. Çarşı Pazar ziyaretleri, Ramazan dolayısıyla yardıma muhtaç aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Yaman ailesi kısa sürede Mardinlilerle, yöneticilerle, bürokratlarla kaynaştı.

        Vali Mustafa Yamanı Makamında, Mardin Gazeteciler Cemiyeti olarak ziyaret ediyoruz. Dışarıda olduğu kadar makamında da mütevazi ama deneyimli, sempatik ama hizmetin ciddiyetine inan bir izlenim edindik.

        Gazeteci arkadaşlarımızın aile ziyaretlerinize katılmak istiyoruz, isteklerine Valinin verdiği cevap 30 yıllık bir yöneticilik ve ahlaki bir sorumluluğun göstergesi gibiydi. ? Yardıma muhtaç ailelerimize destek verirken, onları teşhir etmek çok yakışık olmaz. Diğer çalışmalarımıza birlikte gideriz? diyen bir vali.

        Bu bakımdan Vali Mustafa Yaman Mardin´de iş yapar diyorum.

        Tarihi dönüşüm projesine vakıf, Mardin´in öncelikli ihtiyaçlarını bilen ve çözüm noktasında oldukça pratik hareket eden bir Vali.

         İl yöneticileri ile kapalı spor salonunda yapılan futbol maçına tesadüfen katıldık. Devre arasında ve maç bitiminde yapılacak işler konuşulduğuna tanık olduk. Hizmetlerdeki aksaklıkların giderilmesi için adeta beyin fırtınası oluşturulduğunu gözlemledik.

             Küçük yerlerin dedikodularının büyük olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem?

            Dedikodu freni patlamış bazı kesimler göze girme adına,  valileri, yöneticileri;  meşgul etme alışkanlıklarından vaz geçerlerse, şehrimizde güzel hizmetler yapılacağına inanıyorum.

            Mardin çok yönlü bir şehir.

            Turizm, Tarım ve Sanayi şehri.

            Konumu itibari ile de özellikli bir coğrafi alanda bulunuyor. Ulaşım, Ortadoğu Ülkelerine yakınlığı ile şanlı  bir şehir.

           İyi bir yönetişim, idare- vatandaş işbirliği ve kaynaşması, ayak bağı görülen tüm sorunları avantaja dönüştürür.

           Vali Mustafa Yaman, vatandaşlarla gönül bağı kurdu, yöneticilerle kaynaştı.

            Biz Mardinlilere düşen görev nedir bilir misiniz?

            Yapılacak hizmetlere köstek olmamak..

       Vali Yaman´a destek olmak.

       Evet dostlar, gerçekten Vali Yaman bu gidişle Mardin´de iş yapacak.