USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çelişkiler...

03-12-2017

   Televizyondaki dizide bir kadın ?Ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum ama bundan sonraki hayatımı tek düze geçirmek istemiyorum? diyor.

  Yahu! bizim toplumun kadınları ev temizliği, çocuk bakımı, yemek hazırlığı misafir ağırlama ve daha bunun gibi birçok iş ile meşgul olurken nefes almaya, biraz dinlenmeye, kitap okumaya, hatta bazen uyumaya bile vakit bulamıyor. Çalışan kadının işi daha zor hem içerinin hem dışarının işi çocuk eğitimi derken tüm zamanı eriyip gidiyor, kendine vakit ayıramadan gün hatta ömür bitiyor.

  Çok merak ediyorum bu dizideki karakterler hangi ülkenin ya da hangi gezegenin karakterleri?

  ?Ben çok bunaldım ya hayatımızı renklendirir, değiştirir heyecan katarsın ya da boşanalım!? Gerçekte böyle bir kadın tasavvur edebiliyor musunuz? Ben edemiyorum!

 Sosyal, eğitimli, bilinçli, yüreği ve ruhu tok olmakla hiçbir alakası yok bu hayatımızı renklendirelim dedikleri kısmın biliyor musunuz? Kastettikleri şey bana çok sorumluluk yükleme! Sürekli dışarda dolaşalım, zengin hayatı yaşayalım, kafelerde oturup arkadaşlarımızla orada sohbet edelim, sadece eğlenelim. Eğer hayatımızı değiştirelimden kasıt şu cahilliğimizi üzerimizden atalım, daha çok okuyalım, aile eğitimi alalım ve mutlaka birbirimizin kalbine dokunup kadın erkek demeden bütün bir hayatın sorumluluğunu ve güzelliğini paylaşalım, olduğu kadar geçinip olmadığı kadar sabır ve şükür edelim. Birbirimizi kimseye gösteriş olsun diye değil , maddi hazlar için değil, sahiden, yürekten sevelim olsaydı emin olun eleştirmezdim bile. Fakat maalesef kasıt sadece maddiyat zevk ve sefa sürmek, yorgunluğu, emeği, alın teri olmadan basit yaşanabilecek bir hayat!

  Sırf bu yalan makinaları yüzünden hipnoz olmuş anne babalar, eğitimsiz ve doyumsuz çocuk dolu ortalık. En az dizilerdeki kadar gıybet, haset, dedikodu ve daha gereksiz nice konu dillerde. Bir saat daha fazla televizyon izleyebilmek ya da internete girebilmek için çocuğuna tutamayacağı sözler veren ya da oyuncakla ve saire ile kandıran nice anne babalar var ne yazık ki. Durum içler acısı!

  Doğrusu internette televizyonda doğru kullanıldığında sahiden çok yararlı olabiliyor. Fakat biz sırf vakit geçirmek için, sıkıntımızı onlarla meşgul olarak atmaya çalıştığımız için robotlaştık. Araştırma yapmak, kendini geliştirmek, sıkıştığımız yerde destek almak için kullansak bu hale gelmeyecek, aksine aktif beyinli ve ruhu merhametli bireyler haline gelecek ve öyle bireyler yetiştireceğiz .

  Eğitim yok artık! Matematik, fizik, Türkçe ve saire öğrenip üniversite kazanan robotlar var! Ne yazık ki bu robotlar ilerde doktor, mühendis, öğretmen, hukukçu olacaklar ve unutmayın robotlarda vicdan, adalet, merhamet gibi vasıflar yer almaz!

 Uyanmamız dileğiyle?