USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Doğru Şeyleri Yanlış Yerde Tartışmak?

27-11-2017

 

         MÜSİAD Genel Merkezi,  ? Yerel medyada dönüşüm ve yeni arayışlar, sorun ve çözüm önerileri? konulu bir çalıştayı Mardin´de yapmayı kararlaştırıyor, bunun için de Mardin Şube Temsilcisini görevlendirmiş. Şube başkanı, Çalıştaya davet organizasyonunu Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürüne veriyor.

          İlk bakışta kulağa hoş gelen bir çağrışım ve hizmet  belirtisi  var. İşin detayına inildiği zaman, çalıştayın; yalın,  gösteriş ve böbürlenmeye dönüşen, içi boş, kısır ve dar  bir çerçeve içine sıkıştırıldığını görmek mümkün.

         Düşünün Mardin´de,  Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve merkezde 2 olmak üzere 4 gazeteciler cemiyeti , Batman, Siirt ve Şırnak Gazeteciler Cemiyetleri var. Ve ?Yerel medyada dönüşüm ve yeni arayışlar, sorun ve çözüm önerileri? çalıştayının bir tarafında yoklar. Yani MÜSİAD Şube Başkanı gerek duymadı. Yerel Gazetelere resmi ilan dağıtmakla görevli BİK Şube temsilcisi ile çalıştayı gerçekleştirmeyi yeğledi.

        Medyada Dönüşüm ve Yeni Arayışları masaya yatıran konuşmacıların, alanlarındaki birikimlerine, medya sektöründeki başarılarına eyvallah. Ancak, Yerel Medya denilince, Ankara´dan bakıldığında fulü görüntü veriyor. Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve ajansın yayından sorumlu yönetmeni Metin Mutanoğlu, Avrupa ve Dünya Medyasına bakış açısını çok güzel dile getirdi. Yaygın Medya konusundaki bilgi, beceri ve başarısına bizim söyleyecek sözümüz olmaz!.. Ancak yerel medya farklı bir şey. Anadolu Ajansının, İlçe Kaşeli Muhabirlerine ajansın haber başına verdiği ücreti sorsam, Sayın Mutanoğlu cevap verebilir mi bilmem?  Ama yerel medyanın içinde olan Federasyon ve Cemiyet Başkanı olarak ben biliyorum. Yereldeki muhabir haber başına 5 tl alıyor..

         Star Gazetesi Genel Yayın yönetmeni de gazetenin tirajına bakıldığında yüksek performanslı bir gazeteci. Konumuna ve  bilgisine saygı duyuyoruz.

        Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arslan, Anadolu Basın temsilcisi olarak, bilgisiyle, gayretleriyle her ortamda ve her zaman yararlandığımız, Anadolu Basının  temsilciliğini en iyi şekilde yürüten bir gazeteci.

         Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Mardin, Batman, Siirt Gazeteciler cemiyetleri olarak, düzenleme şeklini protesto ettiğimiz  çalıştaya Sayın Mustafa Aslan´ın hatırına katıldık.

         Doğru şeylerin yanlış yerde tartışılmasından rahatsızlık duyduk.

        MÜSİAD Genel Başkanlığının çalışmalarını önemsiyoruz. Çalıştaya katılan  ekibinin  ekonomik tecrübe ve bilgilerinden  yararlandık.

       MÜSİAD´ın yereldeki temsilcilerinin, böylesi bir çalıştayda, yereldeki gazetecilerin temsilcilerini yok saymalarını, organizasyonu BİK Şube temsilcisi ile yürütmesini de doğru bulmadığımızı söylemek istiyoruz.

        Son günde, BİK baskısından kurtulamayıp  elde kalan gazetecilerin, bir anlamda gazlarını alma toplantısında da doğru şeylerin yanlış yerde tartışıldığını ifade ettik.

     Yerel medyada dönüşüm ve yeni arayışlar, sorun ve çözüm önerileri çalıştayında, yereldeki gazetecilerin temsilcilerine konuşma, sorunlarını dile getirme imkanı tanınmadı.

     Toplantının ne yararı oldu  diyenlere, turizme biraz hizmet etti derim.

      MÜSİAD Genel Merkezinin bilgisine?