USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FARKLILIĞINIZI KABUL EDEREK FARK YARATIN

29-08-2018

   Yaşamın zorluğu ve kaygısı içinde kendimizi dinlemeye ya da fark etmeye vakit bulamayız genelde. Bu durumla doğru orantılı olarak da yeteneklerimizin, yapabileceklerimizin bilincinde de değilizdir. Zaten bir işe girişmek için adım atamayışımıza, yapamayacağımızı düşünmemize sebep olan en büyük etkenlerden biri de kendimizi tanımayışımız ve güven eksikliğidir.  Güven eksikliğinin en büyük sebebi ise herkese hayatımıza, adımlarımıza, planlarımıza müdahale hakkı verip sanki beceriksiz ve değersizmişiz gibi hissettirmelerine izin verişimizdir.

   Her ülkenin, her evin belli sınırları olduğu gibi, insanın da ruhunun, duygusunun ve psikololojisinin ezilmesine, hatta hayatına müdahale edilmesine engel olmak ve kendini korumak için sınırları olmalıdır. 

        Her insan farklı bir dünyadır ve bu yüzden çoğu insanla aynı frekansta olmazsınız. Genelde aynı düşünmeyen ya da benzer karakterde olmayan kişilikler, karşı tarafı düşman olarak algılamakta ve insanlık bu yüzden ilerleyememektedir. Oysa aynı frekansta olmamak bir düşmanlık belirtisi değil, farklılık göstergesidir. Aynı rengin boğuculuktan öteye gitmediğini ve farklı renklerin bir araya gelmeden gök kuşağını oluşturacağını unutmamak lazım.

    Eskilerden kalma bir söz var ?bin düşün bir konuş.? Diye. Sahiden düşünmeden, gözlemlemeden, anlamadan konuşmak, öfkelenmek, ya da karar vermek kaybetmekten, kırmaktan ve kırılmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

    Farklılığın kabul görmediği toplumlarda insanlar kendilerini değersiz hissederler, çünkü öyle hissettirilir, sanki öyleymiş gibi davranılır.

       Oysaki insanlığın en büyük sorunu bencillik yüzünden kimsenin kimseyi beğenmemesi ve güvenmemesidir.

        Doğru yolda olduğunuza inanıyorsanız ve insanlığınıza güveniyorsanız, kimsenin size aksini hissettirmesine müsaade etmeyin, pamuk gibi yumuşak bir kalbiniz ve kimsenin haddini aşıp, sizi yaralayamayacağı kadar sert bir kaleniz olsun.

        İşlerine yaradığınızda değer verip, işi bitince değersizleştiğinizi hissettirmeye çalışan insanlara, bozuk terazinin doğru tartamayacağını gösterin. Bozmayın yürek terazinizi.

    Dik durun, kalbiniz eğilsin. Beyninizi tefekkür ve teslimiyetle donatın çirkinlikler ezilsin?