USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZETECİLER MARDİN´İ YAZDI.

01-06-2016

             Geçtiğimiz hafta sonu Dicle Kalkınma Ajansı katkılarıyla, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu Mardin´de ağırladık. 7 Bölgenin Gazeteci Federasyonu ve 72 Cemiyet başkanı 3 gün süre ile Mardin´de hem mesleki sorunları masaya yatırdık hem de kentin tarihi mekanları gezdik.

            Genel Başkan Nuri Kolaylı´nın başkanlığında yapılan ve iki gece  geç saatlere kadar devam eden toplantıların mesleki sorunların çözümüne katkı sağlayacağından şüphemiz yok.

           Beni asıl sevindiren, toplantıya katılan gazeteci dostlarımızın Mardin´e karşı gösterdikleri hassasiyettir. Toplantıya katılan her cemiyet başkanı kendi ilindeki  gazetelere haberler yaptırdı, köşe yazıları yazdı, kimi dostlarımız Mardin tanıtımına birkaç sayfa ayırdı ve fahri turizm elçiliğini üstlendi.

          İki yıldan beri Türkiye´nin en doğusunda ve en batısında toplantılar yapıldı. Siirt, Edirne, Ordu, Şanlıurfa, Uşak, Afyon ve Hatay´da yapılan toplantılarda haberler yapıldı. Ama Mardin için sadece haberle yetinilmedi. Köşe yazıları, ve tanıtım sayfaları sosyal medyada gündem oluşturdu.

          Terör şehri olarak anılmayı hak etmeyen Mardin´i gazeteci dostlarımız gezdi, gördü ve yazdı. Mardin´e gelen Başta Genel Başkan Nuri Kolaylı olmak üzere, federasyon başkanlarına, cemiyet başkanlarına teşekkür ediyorum. 

        Amacımız, terör algısını kırmaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum. İki otobüs ile Hasankeyf´i, Midyat İlçesini ve Mardin şehir merkezini gezdik. Mardin´de gecenin geç saatlerinde tarihi sokakların, çarşıların gezilebileceğini gördü gazeteci dostlarımız. Ve şehirlerine dönünce bunları anlatmalarını yazmalarını istedik. Sağ olsunlar yazdılar.

        Hatay´da gündeme getirdiğim Mardin toplantısını, birkaç il sırada beklerken toplantının yönünü Mardin´e çeviren TGK Genel Kuruluna ve Genel Başkan Kolaylı´ya teşekkürler.

       Yönetim Kurulu toplantısında, aradığım Mardin Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak, ?Gazetecilerin Mardin´e gelmesini önemsiyoruz. Buyursun gelsinler. Güvenlik sorunu yok? demesi, bazı tereddüt ve algıları kırmaya yetti.

        Bu organizasyonu gündeme getirdiğim bir kahvaltıda Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ? Bu dönemde Mardin´in bir huzur kenti olduğunu göstermek ve terör ile anılmayı hak etmeyen Mardin´de bu algının gerçek dışı olduğunu göstermek   için Konfederasyonun Mardin´de toplanmasına her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız? demesi  bizi de cesaretlendirdi.

        Konfederasyon Yönetim Kurulunu Tarihi Valilikte Kabul Eden, sıcak ve samimi ilgisini gösteren  Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak´a teşekkürler.

         Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Özel´e, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç´a teşekkürler.

        Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ´a, Artuklu Belediye Başkanı M.Emin Irmak´a teşekkürler.

         Ve yaptığımız ev sahipliğinde bizi destekleyen Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ´a teşekkürler. Mardin ile ilgili Klasör dolusu haber ve köşe yazıları gazetelerde ve sosyal medyada gündem oluşturdu.

         Demek ki yapılan iş doğruydu. Demek ki Mardin´in tanıtımında ve olumsuz algının yıkılması noktasında doğru ve yerinde bir adım attık.

          Böyle bir tanıtım ve reklamı para ile yapmanın mümkün olmadığını düşünüyorum.

          Emeği ve desteği geçenlere teşekkürler..

         Mardin´i yazan gazeteci dost ve meslektaşlara  teeşekkür