USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hop Geçidi Eziyeti!..

01-10-2017

           Mevcut iktidarın ulaşım alanındaki başarılarını eleştirmenin altında kötü niyet arayanlardan biriyim. Keşke ulaşımda yakalanan başarı, her alanda yakalanabilseydi.

           Gelgelelim ilimizin, kentimizin ulaşım sorununa! 

            Kimine göre 8 kimine göre 7 yıl önce Hop Geçidinde başlatılan yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları. Mardin-Ömerli-Midyat-Batman ve Habur  bağlantılarının anayolu. Çalışmalar yap-boz mantığı ile sürdürülüyor.

            Yılan hikayesine dönen Mardin-Midyat Karayolunun Hop Geçidi bölümü var ki, evlere şenlik.

            Müteahhit firma, Hop Geçidindeki Tepeyi indirmiş, taşı, toprağı bir yerden bir yere savurup duruyor. 7-8 yılda henüz belirginleşemeyen yoldan geçen aracın, ertesi gün servise götürülmesi gerekir. Yol üzerinde serpilmiş koca taş parçaları, çukurlar, toz ve toprak yığınlarının birinden kaçınca öbürüne girmek zorunda kalıyor sürücüler.

               Hop Geçidinden geçen araçlarda meydan gelen hasar, 3 kilometrelik yol yapım maliyetinin kat kat üstündedir diyebilirim.

              Milletvekillerimiz, o yoldan geçmiyor mu?

              Geçiyorlarsa, müteahhit firmaya,  ?Kardeşim sen iktidarımızın hizmetini, eziyete dönüştürüyorsun. Buna hakkın yok?   neden demiyorlar? Hatta yerelde siyaset yapan ve güçlü görüntü veren aktörler neden ses çıkarmıyor? İç çekişmelerden ve kavgalardan sıra gelmiyor ki bu tür işlere?

              Firma sanki, çukurları bilerek  açık bırakıyor, sanki arabaların alt kısmına zarar verecek büyüklükteki taşları bilerek yola serpiyor, yoldan geçen araçların toz- duman içinde kalmalarından sanki haz duyuyor! Araçlardan çıkan  takır-tukur seslerinden sanki zevk alıyor.

               Her hizmetin bir bedeli var demeyin sakın! Vatandaş 7-8 yıldır sabredip bu bedeli, ödediği vergilerle maddi, gösterdiği sabır ve hoşgörü ile manevi olarak ödüyor.

              Ey Firma! Yola serpilen taşları toplayamaz mısınız?

              Açtığınız çukurları toprak dolduramaz mısınız?

              Ve ufak bir sulama tankeri yolu sulayamaz mısınız?

              Hizmetin, eziyete dönüştüğünün en güzel örneğidir Hop Geçidi.

              İstanbul´da yapılan 3. Köprü, Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren deniz altı tünel, Nurdağı´nı bertaraf eden tüneller bu kadar uzun sürmedi.

              Bir kamyon, bir kırıcı ile bu işler yürümez. Canları istediği zaman çalışmalara ara veriyor. Kimin umurunda.

             Nasılsa siz ne yapmaya çalışıyorsunuz diyen yok!

             Hem 7 yıl daha devam etse fena mı olur. Her yıl fiyat farkı, malzeme farkı gelsin artış.             Beyler, devletin kaynaklarına yazık! Vatandaşın ödediği vergilerle, vatandaşa dünyayı dar etmeye, eziyet etmeye hakkınız yok.

             Bu yolu bitirin artık!

             Hizmeti eziyete çevirdiniz!

             Mardin Valisi Sayın Mustafa Yaman, farklı alanlarda olduğu gibi OHAL yasasından yararlanarak bu duruma el atamaz mısınız? Umutlar sizde..

            Hop Geçidi eziyeti bitsin artık?