USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADININ ADI

07-05-2017

Haber izlemekten kaçınır olduk iyice. Her gün bir veya birkaç kadın eşi, sevgilisi, babası ya da tacizcinin biri tarafından katlediliyor. Nasıl bu hâle geliyor da erkek adı altındaki bu caniler bunu çok rahatlıkla yapabiliyorlar. Nedir bu gücü ve bu hakkı kendilerinde görmelerine sebep olan şey?

   Her şeyin suçlusu kadın olarak tanımlanıyor toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından.  Zinaysa suçlusu kadın, çocuğun terbiyesi eksikse suçlusu kadın, bir şeyler eksikse sorumlusu kadın, evin her şeyini yapmakla, çocuğa bakmakla, eşe itaatle yükümlü yine kadın? Kadın Allah´ın emanet olarak tanımladığı iken sanki dünya´ya erkeğe sadece hizmete yollanmış bir hizmetçi ve hiçbir hakkı olmayan bir köle olarak tabir ve tasvir ediliyor. Oysa bunun İslam diniyle de insanlıkla da hiçbir alakası yok. Bunun insanların her şeyi tamamen kendi istek ve menfaatlerine göre değiştirip saptırmalarıyla alakası var.

   Toplumun her kesiminde kız çocukları itaatkâr, anne olmaya uygun, erkeğin üstün olduğuna ve aileyi kadının toparladığına, her şeye ve her şarta uyum sağlayıp sabır ve sebat içerisinde yaşaması gerektiğine alıştırılıyor. Baba evinde baba ve erkek kardeşlere itaat, koca evindeyse eşe ve akrabalarına, ileride nasip olursa erkek evlada itaat öğretiliyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok! Peki buna karşılık erkek evlada ne öğretiliyor ne aşılanıyor? Okul oku! Para kazan! Eve ekmek götür! Namusuna sahip çık! Kimse de oğluna kadın hassastır, rabbin emanetidir, ona karşı nazik ve sabırlı davranmak, bilmediklerini sükûnetle öğretmek, derdini dinlemek,  rabbin ona vermiş olduğu yüklere ortak olup ruhunu okşamak gerektiğini öğretmiyor. Herkes nasıl erkek olunuru öğretiyor oğluna! Kimse de tam manasıyla adama olmayı, Âdem olmayı öğretmiyor?

   Bazısı o kadar ileri gidiyor ki kadının erkeğe bir ceza olarak yaratıldığını ileri sürüyor. Kadın yaratılmasaydı da keşke bizim kafamızda rahat olsaydı diyor. Allah kadına rahim ismini verdi ve A´raf suresinde ?sizi bir tek nefisten yaratan, onunla sükûnet bulsun diye eşini de ondan yaratan Allahtır.? Diye buyuruyor. Kadın toplumun yarısını oluşturuyor, diğer yarısını doğurup büyütüyor. Kadının adı Anne, kardeş, eş ve daha nicesi oluyor ve bundan dahi utanılmıyor kadın itilip kakılırken, eziyet görürken, öldürülürken?

    Çocuklarınızı eğitirken araştırın, saptırmadan, sizin hesabınıza geldiği gibi değil, Allahın istediği ve insanlığın gerektirdiği gibi eğitin. Eğitin ki kadının adı Allahın ona layık gördüğü gibi rahim olsun, ölüm değil?