USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kirlenen Siyaset mi?

31-10-2018

Mardin´de siyasi parti teşkilatları bir acayip!

Ya ne yaptığını bilmiyorlar, ya da bindiği dalı kesmeye çalışıyorlar.

Durulmayan, duruldu dendiği yerde çatlak sesler çıkaran bir teşkilat.

Teşkilat derken, Ak Parti İl Teşkilatından söz ediyorum.

Teşkilat içi kazan gibi kaynıyor.

Yeni değişiklikler, taze kan denildi ama nafile. Kimsenin kimseyi dinlediği yok. İlçe, İl´den kopuk gibi. Birlik görüntüsünden uzak.

Kurumlar üzerinde kurulmak istenen tahakkümiyet. Kamu çalışanlarının ve yöneticilerin, çalışmalarının önü kesilmeye çalışılıyor.

Beni tanıyor musun ? Ben kimim biliyor musun? Ben başkası değilim! türünden efeliklerle kamu görevlileri bezdiriliyor.

Keşke bu efelenmeler, bu kibir, ve cahil cesareti, memleketin faydası koordinatlarında kalsa. Keşke kişisel menfaatler ön planda tutulmadan siyasi baskı teşebbüsünde bulunulsa. Aksaklıklar, eksiklikler, kovalansa!

Ama nerde böyle siyasi ahlak sahipleri?

Yerel seçimler arifesinde, çekişmelerin duracak gibi görünmemesi, Ak Partiye düşünüldüğünden çok zarar verecektir. Bu kısır çekişmeler ve çıkar kavgaları hizmetlerin  de önünü kesiyor düşüncesindeyim.

Yöneticilerin atamaları ile tayinleri ile Ankara´larda geçirilen zaman ve harcanan efor, 8 yıldır devam eden Mardin-Midyat yolunun yapılması için harcansaydı. Keşke 2.Organize Sanayi Bölgesinin daha erken hizmete açılması, Mardin Kalesinin turizme açılması için çaba harcansaydı. Daha çok köy yolunun asfaltlanması için mücadele edilseydi. Un Sanayicilerinin, Organize Sanayi Bölgesindeki Sanayicilerin sorunları ile uğraşılsaydı. Buğdayları ellerinde patlayan çiftçilerin sorunları dile getirilseydi.

Kısır çekişmeleri milletvekilleri de destekliyor görüntüsü hakim.

Bürokratların atamalarına, tayinlerine endekslenen bir politik hizmet olabilir mi hiç?

Olması gereken bürokratların önünü açmak, hizmet imkanlarını genişletmek  ve gerektiği yerde hesap soracak  erkleri devreye sokmak olmalıdır siyasetçilerin işi.

Ben hep söylerim, Meclise gönderdiğimiz vekillerin varlığı ile yokluğu arasında bir fark yok.

 Varsa yoksa Vali ile uğraş, kaymakam ile uğraş! Vali Mardin´den gitmeyene kadar, şehre gelmeyeceğini söyleyecek kadar küçül.

        Onların yaptığını, il müftüsü de yapıyor. Milletvekilliği, belli kişilerin taziyelerine gelmekle sınırlı değildir. Esnaf ziyaretleri, kurum ziyareteler, eksiklikler, aksaklıkların takibi hak getire. Arada bir kırmızı plaka ile şehirde hava atmaktan öte bir faaliyet görmedim. Gören varsa söylesin yazalım.                       Meclis kürsüsünden şimdiye kadar Mardin ile ilgili iki kelime söyleyen bir vekil gören oldu mu? Orhan Miroğlu, yanlış ya da doğru  bölgesel sorunlara değiniyor hakkını yememek lazım.

      Bölgesel bir medya temsilcisi olarak seçimden sonra, milletvekillerinin yüzünü göremedim. Mardinli hemşerilerim gördü mü bilmem.  Peki yerel seçimler için  hangi yüzle oy istemeye gelecekler onu merak ediyorum.

     Bize ulaşan bilgi ve belgeleri zaman içinde elbette okuyucularımızla paylaşacağız. Konut rantları ve saire gibi.

     Tabanına  ihanet edenler, yükseldikleri yerden, er yada geç yere çakılacakladır.

     Ne dersiniz?

      

  

     

Reklamı Geç