USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kraliyet Nişanı Erdem´e verildi.

05-10-2016

Dr. Zeyelabidin Erdem Mardin´in Savur İlçesinde aristokrat bir ailenin ikiz erkek çocuklarından biri. Dededen gelme beylik, babaya yansıdı. Zeynelabidin Erdem´in babası bey olmanın bedelini hem ilçede misafir ağırlamada, hem de iktidar dalgalanmalarında ve darbelerde fazlası ile ödedi. Kimi zaman sürgüne gitti aile, kimiz zaman çocuklarının eğitimi aksadı. Ama asaletin verdiği  cesaret ve  güç, aile bireylerini yıldırmadı, inandıkları yolda emin adımlarla ile ilerlemelerini sağladı.

             Zeynelabidin Erdem, Turgut Özal döneminin, fikir, girişimcilik, iç ve dış ekonomik politikada prensi konumundaydı. O dönemde serbest piyasa ekonomisinin yerleşmesinde fikir sahibi olanlar arasındaydı.

            Dr. Erem ticari ilişkilerinde de uzağı görebilen, ticarette, ihracat boyutunun ve dış sermayenin  önemine inanan bir işadamı. GENPA Holdingi kurdu ve Türkiye´nin iletişim alanındaki evrensel  gelişimine katkı sağladı.

           Ulusal ve uluslar arası bir çok alanda ödüller aldı. Türkiye´nin tanıtımına büyük katkılar sağladı. Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde bir fakülte ve birkaç yüksek okul yapımını üstlendi.

          Hayırsever ve memleket sever duruşundan hiçbir zaman geri adım atmadı, ödün vermedi.

         İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı ödül törenine, davetliydik. Gazeteci dostum Adnan Avuka ve çok seçkin bir davetli ile İspanya Ankara Büyükelçisi Rafael  Mendivil Peydro´nun  Zeynelabidin Erdem´i övgü dolu sözlerle anlatmasına tanık olduk.  Ben gurur duydum.

       Doğrusunu söylemem gerekirse ben ödülün bu kadar önemli ve anlamlı olduğunu tahmin etmemiştim.

        Zeynelabidin Erdem´i ortaokul yıllarından tanıyorum. Ailesini de yakından tanıyorum. Zeynelabidin Erdem Savur ilçesinin aristokrat bir ailesinden, bende bir köyünden. Savurlu olmam ve Savurlu bir işadamının böyle bir ödüle layık görülmesi elbette sevindirici ve gurur verici oldu. Tıpkı  Bilim insanı Savur´un gururu Kimya Nobel Ödülü alan Prof.Dr. Aziz Sancar için duyduğumuz gurur ve  yaşadığımız mutluluk gibi.

       Savur ilçe olarak, beyin gücü ile Mardin´de  ve ülke de kendinden söz ettiren bir ilçe. İlk Milletvekili, İlk Bilim İnsanı ve devletine uçak hediye edebilecek yüreklilikte insanların   diyarıdır bu şirin ilçe.

       Tebrikler Zeynelabidin Erdem, başarılarının devamını diliyor, seninle gurur duyuyoruz.