USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mardin´de Hentbol!

24-02-2019

Mardin´de, Kadın Hentbol  1. Lig´inde zirveye mücadele eden iki takım var.

          Mardin 1947 Sağlıkspor ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol takımı.

          Kulüp başkanlığını yaptığım Sağlıkspor, mütevazi bir kadro, harcama, amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla rol model olmayı da omuzlayarak, hentbol çevrelerinin konuşulan ve beğenilen takımı haline geldi.

          Hentbol transfer döneminde, teknik direktör arayışına giren MBB´sine, Sağlıkspor´u çalıştıran ve beni yanıltan bir teknik direktörün telkinleri ile Mehmet Ali Çeliksoy´u önerdim. MBB  Çeliksoy ile sözleşme imzaladı. İmza aşamasına gelen başka  bir teknik direktörün günahını bilmeyerek de olsa almış oldum.

         Çeliksoy hocanın Mardin´e ikinci gelişiydi. İlk gelişinde de tanışmıştık. Projeleri ve hedeflerini anlatınca etkilemişti.

          Birinci gelişinde, 1903 Erkek Hentbol Takımını kısa süre çalıştırdı. Kulüp başkanı Kadri Kerimoğlu çalışmalarını beğenmediği, Çeliksoy ile kısa sürede yollarını ayırdı. Çalıştığı ücreti burada yazmayı etik bulmuyorum.

         Çeliksoy, MBB ile anlaşma yapmadan önce ve sonrasında, alt yapıya ince dokunuşlar yapacağı sözünü vermişti. Mardin´de ve bölgede hentbol sporunun yerleşmesine ve  kendi deyimi ile ?Okullarda ve gençlik merkezlerinde gerçekleştirdiğimiz spor eğitimi çalışmalarıyla da bölge çocuklarına bizim tabirimizle ?´başaklara´´, dokunmak, rol model olmak ve yön verebilmek istiyoruz. Bunu da başarabilirsek kendimizi başarılı sayabiliriz. İşimiz zor ama, bir o kadar da zevkli ve mutluluk verici. Bu çalışmalar benim ve ekibim için itici bir güç aynı zamanda.? Vurgusunu yapıyordu.

       Gelelim asıl meseleye;

        Sayın Çeliksoy´un hentbol teknik adamlık vasfının bitmek üzere olduğu, yada tökezlediği bir dönemde, MBB Spor yönetimine önermekle hata yaptığımı şimdi daha net görmeye başladım.

         Evet MBB Kadın Hentbol takımı, hem takım olarak hem bireysel sporcu bazında oldukça güçlü ve iyi oynayan ve formalarının hakkını veren bir ekip.

         Çeliksoy, Giresun Görele Kadın Hentbol takımına önce zirveyi, ardından şampiyonluğu kaptıran bir teknik adam.

         Önceki gün yapılan yıldızlar müsabakasında, yanı alt yapıda MBB maalesef tökezledi.

         İddia ediyorum; MBB Hentbol takımını, hentboldan anlamayan birine teslim etsinler, Görele ile 40 defa karşılaşsa 39´nu alacak. Sporcular yanlış taktik kurbanı oldu.

          Bir yerine üç kaleci, neredeyse 3 takım oluşturacak bir sporcu ordusu ve Lig´in zirvesine çıkamayan bir takım.

          İşte burada teknik bir hata var. O takım, deneyimli bir oyuncuya teslim edilseydi, şimdi birkaç puan ile lider olurdu.

          Bir teknik direktörün alacağı ücretin ballısını alan Çeliksoy,  yanına 3 yardımcı, iki koordinatör alınca, haftanın 1-2 gününde takımın başında bulunmayı yeterli buluyor. Uçakla gidiş gelişler, yıldızlı otellerde konaklama! Keyifler iyi rahat  yerinde.

          Bunları ne oldu da yazıyorum?

          Sayın Çeliksoy, belediyenin tüm imkanlarını kullanırken, günü kurtaramaya çalıştı. Okullarda, gençlik merkezlerinde sporcu arayışına girdiği falan yok.

          Küçüklerde ve yıldızlarda bir galibiyeti yok. Galibiyet alamadığı için de, rakibi Giresun Görele Kadın Hentbol takımı, mağlubiyet almaz ise yaklaşık 1 puan farkla lider tamamlayacak,. Görele´nin, Kastamonu´nun, Elazığ´ın, Sivas´ın, Antalya´nın güçlü bir alt yapısı var. Ama Mardin´in yok! Şov yapmaktan altyapı oluşturmaya zaman kalmıyor!

             Ömerli Yatılı Bölge Okulunun, hazır hentbol takımını getirip sahaya çıkarmakla, alt yapı oluşmayacağı gibi, Ömerli beden eğitimi öğretmenlerinin emeğine konmak haksızlık ve emeğe saygısızlıktır.

         Lig´in başından beri bunları yazmak istedim. Rakip takım, çekememezlik, hazımsızlık denirdi. Sayın Çeliksoy, MBB bünyesinde Hentbol Sporunun önünü kesti. Profesyonel sporcular gittiği anda içi boş, altyapısız ve çökmüş bir hentbol takımı ortaya çıkacak..

          Bunda benim de günahım var.

          Murat Dur´un büyük günahı var.

          Ben günah çıkarırken, sayın Çeliksoy işin kaymağını yemeğe devam ediyor..

          Hentbol camia ve otoritesinin, bitti dediği yerde, yeşermek herkese nasip olmaz.

           Benimkine  günah çıkarmak derler?

         

Reklamı Geç