USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mardin Valiler Cenderesi

19-02-2015

Mardin Valiler Cenderesi

 

Mardin'e neden vali dayanmıyor bilen var mı?

 

Mardin'e atanan valiler, Mardin'i tanımadan merkeze alınıyor? Bu idareci kıyımına anlam verebilen var ise lütfen söylesin!

 

 

Vali  Hasan Duruer'den sonra Gelen Vali Turhan Ayvaz, Vali Ahmet Cengiz ve ardından Vali Mustafa Taşkesen, Mardin'i tanıma aşamasında çeşitli nedenlerle merkeze alındı.

 

 

Vali Ahmet Cengiz'in merkeze alınışını cemaate yakınlığına bağlayanlar var. Ben aynı düşüncede olmadığımı söylemek istiyorum. Vali Ahmet Cengiz'i merkeze götüren hazine arazilerine gösterdiği hassasiyetin neden olduğunu birinci ağızlardan duydum.

 

 

Sayın vali hazine arazilerine neden sahip çıksın?

Bırakın efendim, kim ne kadarını isterse kelepir geçirsin mülkiyetine. Sahiplenirseniz devletin malına, arazisine sonucuna da katlanacaksınız?

 

 

Vali Mustafa Taşkesen geçtiğimiz yıl, yani 25 Mayıs 2014 tarihindeki valiler kararnamesi ile Mardin'e atandı. Gelmeden önce yine bu köşeden Merkeze Gitmenin Yolu Mardin'den Geçer? diye yazmıştım.

 

Sayın vali yazımı okuyunca belki de gülmüştü. Bir yılını daha doldurmadan, Tam Mardin'i tanıdığı bir nokta da, vali bey seni merkeze aldık? demenin çok da doğru olmadığını, bunun Mardin'e zarar verdiğine inananlardan biriyim.

 

İktidarların, birlikte uyum içerisinde çalışacakları ve hizmet verecek bürokratlarla çalışması kadar doğal bir şey olamaz.

 

Ancak atadığı deneyimli bürokratlarını da makul bir neden olmadan harcamaları kadar da kötü ve korkutucu bir şey olamaz düşüncesini taşıyorum.

 

Vali Mustafa Taşkesen, iktidarla uyumlu çalışan biri olarak biliniyor. Daha önce

Tunceli Valiliği yaptığı dönemde bu uyumlu çalışmalarından dolayı yıpratılmış, haklı

Ya da haksız ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

 

Hal böyle iken, valinin özgeçmişine bakıyoruz, birçok yerde kaymakamlık,

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü,  Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Giresun Valiliği,  Tunceli Valiliği, Tokat Valiliği görevlerinin ardından başarılı bulunmuş olmalı ki, Mardin gibi hassas, tarihi ve kültürel değerleri yüksek turizm kenti olma yolunda mesafe kat etmiş bir sınır iline vali olarak atanmış.

 

Ve görevlerinde başarı grafiği çizen bir vali atandığı il'de 8 ayını doldurmadan merkeze alınıyor.

 

 

Vali başarısız ise böylesine hassas bir konumda olan Mardin'e neden atıyorsunuz? Başarılı ise neden görevden alıyorsunuz?

 

Bu ikili düşünceden bizi kurtaracak biri veya birileri varsa lütfen çıksın açıklama yapsın!

 

Mardin Valiliğine atanan Elazığ Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak, Mardin'de kaç ay veya yıl çalışacak?

 

 Ne zaman merkeze alınacak merak ediyorum!

 

Kalıcı ve deneyimli idarecilerin atanmasını istiyoruz

 

Mardin`i Valiler Cenderesine çevirdiniz beyler...