USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mardinspor Nereye Gidiyor?

08-08-2020
Mardin yıllar sonra 3.lig’de oynama hakkı kazanan bir takıma sahip oldu.

Mardin Büyükşehir Belediyespor, ismiyle ve sarı-lacivert renkleriyle namağlup olarak lig’i tamamlayan ve 3.lig’e çıkan futbol takımı, tartışmalara gebe kaldı.

Önce ismi ve renkleri tartışmaya açıldı. Bir şehrin futbol takımının renkleri o şehrin şerefine endekslendi. Renkler Kırmızı-Lacivert, isim de Mardinspor olmalıdır tartışmaları.

Konunun tartışmaya açılması bile şehirde Mardinspor taraftarlarını mutlu etmeye yetmişti.

Takıma sahiplenmek isteyenler, takımı satışa sunmak isteyenlerle kimi zaman kapalı kimi zaman da açık alanlarda buluşmaya başladı.

Takımı borçsuz teslim almaya hazırlanan, Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği ve Organize Sanayi Bölge Başkan Vekili Nasır Duyan 670 bin liralık borç karşısında durakladı. Duyan, Vali Mahmut Demirtaş ile görüştü ve destek verilmesi durumunda takımı sahipleneceğini söyledi. Sonra da Mardin Eski Milletvekili Süleyman Bölünmez’den destek sözü, aldı. Eski yönetimin ortaya çıkardığı borç köstek oldu.

Mazıdağı Fosfat Tesisleri bünyesinde bulunan bir firmanın, takımı devralamaya hazır olduğu belirtiliyor, Önceki gün Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, bir grup basın mensubu ile görüşüp durumu değerlendirdi.

Davetli olmama rağmen il dışında olduğum için katılamadım toplantıya.

Mardin’in yıllar sonra, taraftarın, gençlerin özlem duyduğu bir takımları oldu. Geçmişte Kırmızı-Lacivertli takımın uğradığı akıbete, yeni takımın kurban edilmemesi lazım.

Mazıdağı Fosfat Tesisleri bünyesindeki firma hakkındaki bazı duyumlarımız ve iddialara var. Önce o iddiaların araştırılması ve sürdürülebilirlik noktasında, Fosfat Tesisleri Yönetiminden garantörlük sözleşmesi yapılmalıdır.

3.Lig’e çıkmış bir takımı iyi niyetli yönetimler tereddütte alır, günü birlik yönetimler ise düşünmeden alır.

Futbol Federasyonundan belli bir miktar para akacak takımın hesabına. Bir kısmını borcuna yatırılır, geri kalan kısmı futbolcu transferlerine. Hedef olmayınca gidişat çok da önemsenmez. Sonrası borç batağına sürüklenen ve lig’den düşen bir takım ortaya çıkar.

Ve memleketin hem renklerine, hem de takımına yazık olur!

Sayın Bölünmez’in desteğine, varlıklı bir kaç Mardilinin daha katkı vermesi ile takım ayakta kalabilir.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, geçmişte yaşanan olaylardan ötürü dikkatli olması elbette önemlidir. Siirt ve komşu ile valilikleri, il özel idaresinden destekledikleri takımları var. Sayın Demirtaş, Nasır Duyan Başkanlığında oluşacak bir yönetime biraz maddi, biraz manevi destek vermesi ve Mardin dinamiklerini harekete geçirmesi Mardin taraftarını mutlu son ile buluşturacaktır.

Mevcut Yönetimin Pazar günü kongreye gitme kararı ile apar topar takımı Mazıdağı Fosfat Tesisleri Bünyesindeki firmaya 670 bin tl borç ödeme şartı ile devretmeye hazırlanması, kulüp yönetimi için kara bir leke, Mardinspor’un geleceğine bir darbe olacağı düşüncesindeyim.

Mardinçarşı grubu da, sosyal medya üzerinden takımın satılmasına karşı çıkacaklarını duyurdu.

Mardinspor’a hep birlikte sahip çıkalım lütfen!

Reklamı Geç