USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ordu´nun Dereleri, aksa yukarı aksa!

15-11-2018

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 17. Başkanlar Kurulu toplantısını Ordu´da gerçekleştirdi. Ordu´daki toplantıda, Ordu´yu iyi bilenler, yetkililer, etkililer anlattı. Yetmedi biz gözlemledik. Kimi zaman Boztepe´den kuşbakışı, kimi zaman teleferik kabinlerinden, kimi zaman  sahilden, kimi zaman da  Ünye´nin kent parkından gözlemledik. Şehir muhteşem!

     Boztepe´den bakarken, denizin mavilikleriyle yeşilin kucaklaşmasının oluşturduğu manzara görülmeye değer.

      Hele teleferik kabinlerinden Boztepe´den sahile doğru süzülürken, yükseklik korkusu yaşayan arkadaşlarımıza, korkularını unutturacak kadar ihtişamlı. Hayaller, rüyalar alemi gibi. Teleferiğin kabinleri üzerinde denize doğru süzülen yamaç paraşütçülerinin oluşturdukları görüntü, ressamların görkemli  tablolarını aratmayacak güzellikte.

     Gündüzü ile gecesinin birbirlerini tamamladığı ender şehirlerden biridir Ordu. Boztepe´den teleferikle sahile doğru inerken Ordu, denize, zümrütten, elmastan bir gerdanlık olur adeta. Pırlantadan taç olur sahil boyunca denize.

        Büyülü bir şehir, tılsımlı ve yaşanılır bir kenttir Ordu.

        Şimdiye kadar içimden bu şehirde yaşayabilirim dediğim birkaç şehir arasında Ordu gönlümde yerini aldı.

         Sıcak yürekli, samimi insanların diyarı.

    Şairin deyimi ile Ordu´yu görmeyenin yaşamında, hayatının renklerinde bir eksiklik kalır.

   Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu´yu yatırımlarıyla, turizm hareketleriyle ve gerçekleştirilen hizmetler penceresinden anlatmaya çalıştı. Vali Yavuz, deneyimli bir bürokrat. Gazetecilere Ordu´yu anlatırken siyasetin dışında, hizmet erbabı olarak tavır koyuyor.

   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz´ın görevinden istifa etmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş´a verilmiş. Tekintaş deneyimli bir siyasetçi ve Ordu´nun, kültürel değerlerine, ekonomik yapısına ve doğal kaynaklarına vakıf. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen buluşmamızda, kentin ekonomik, turizm, kültürel değerlerini, yatırımları, hizmetleri, eksiklik ve aksaklıkları, beklenti ve geleceğe dönük hedefleri sayılarla bir çırpıda anlattı.

    Başkan Tekintaş´ın hedefleri büyük!

    Ordu için umutları da büyük.

    Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanmışlığını ise kader diye değerlendiriyor.

    Gazeteciler arasında ? Kayyum Başkan? fısıldaşmalarını duymuyor.

     ?Hizmet için varız, daha çok çalışacağız, Ordu´nun buna ihtiyacı var? diyor Başkan.

     Biraz heyecanlı, ama samimi.

     Hizmetten, gelişmeden, turizm hareketliliğinden, yaylalardan, derelerden söz ederken başka alemlere gider gibi oluyor.

      Gazeteci arkadaşlarımızdan biri, bir türkünün sözlerine dikkat çekerek ?Ordu´nun dereleri neden yukarı akıyor? sorusunu yöneltiyor Başkan Tekintaş´a!

       Tekintaş ? Karadeniz insanı, Ordu insanı engel tanımıyor. Zorluklara meydan okuyor. Başarıda engel tanımıyor. Gerekirse dereleri de ters akıtır, mazeret dinlemez? der.

        ?Sonra bir türkü sözü o! Sevgi´de aşkta, engel olmadığına vurgu yapan bir türkü sözü? diye ekliyor.

          Ordu´ya giderken, yemek listesinde balıkların ağırlıklı olacağını düşünenler çoğunluktaydı. Ordu´nun pidesi, kara lahana ve ısırgan  çorbası meşhurmuş. Lezzet noktasında mükemmel. Balığı son gün Ünye Kent Parkında yedik. Yaylada, bulutlara bir el uzatımı kadar yakın. Hamsilerin mangal ızgaralarından gökyüzüne doğru yükselen kokulu dumanı, helva ve semaverlerden mis kokulu çaylar. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, herkesle  ilgilenmeye, arada Ünye´yi anlatmaya çalışıyor.

       Gün batımına doğru sahilden Ordu´ya doğru ilerlerken, dalgalar orkestra görevini üstleniyor. Eski  bir kilisenin kapalı kapıları önünde arkadaşlarımız fotoğraf çektirirken, güneşin ufuktaki kızıllığının  denize yansımasının seyir tadını da kaçırmıyor.

       Ordu´dan dönüş hazırlığı..

       Gün doğumunda, Boztepe´den Ordu´ya veda ederken, bu muhteşem şehire tekrar dönmeye karar verdim.

      Ordu görülmesi, gezilmesi gereken bir şehir

      Aklım ve gönlüm sende kaldı güzel şehir.

      Teşekkürler Erdoğan Erişen Başkan?

 

Reklamı Geç