USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rektör Özcoşar ve Üniversite

15-09-2019

          Mardin Artuklu Üniversitesine atanan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar´ı ziyaret ettik. Hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Özcoşar´ı espritüel ve genel anlamda üniversitenin gelişimine ve geleceğe taşınmasına vakıf, özgüvene sahip gördük.

       Sayın Özcoşar  ile biraz hukukumuz ve biraz da çekişmemiz olmuş geçmişte. Özcoşar´ın okutman halini bilirim. Nevruz konferanslarının vazgeçilmeziydi. Araştırma ve başarma gayret ve becerisine, azim ve kararlığı eklenince, bu günlere gelişini yıllar öncesinde görmek mümkündü. Çalışmanın, azmin ve kararlılığın insan yaşamına nasıl yön verebileceğinin en güzel örneğidir, Rektör Özcoşar.

      Artuklu Üniversitesi için düşünceleri, yapmak isteklerini uzun uzun anlattı!

      Araya bir de fıkra ekledi, samimiyetini ortaya koymak adına.

      Artuklu Üniversitesi, Mardinlilere, Mardin´de yaşayan herkese dokunacak.

      Ve Mardin´de yaşayan herkesim, herkes üniversiteye dokunabilecek.

      Üniversite herkese, her kesime kapılarını açacak.

      Akademisyenler, silkelenecek,  sahada olan, çabalayan, bir şeyler yapma çalışanlarla üniversitenin geleceği sağlam temeller üzerinde oturtulacak.

      Çevresel tüm olumsuz faktörler gözden geçirilecek, yaşanılabilir, öğrencilerin mutlu olabileceği bir kampüs ve üniversite için start verilecek.

       Mimarlık fakültesi yeniden gözden geçirilecek.

       Bu noktada Sayın Rektör´e destek veriyorum. Sahi ne olmuştu  da Türkiye´de en popüler en beğenilen mimarlık fakülteleri arasında yer alan, Mardin Mimarlık Fakültesinin akademisyenleri başka yerlere gitmeyi tercih etmişti?

      Rektör Özcoşar, üniversitenin kuruluşlundan bugüne kadar,  her kademede görev almış, eksik ve aksaklıkları bilen, çözüm yolları hakkında da deneyimleri  olan bir akademisyen. Bunları tarafsız, bilim adına, Artuklu Üniversitesinin gelişmesi adına, kimsenin etkisi altında kalmadan hayata geçirirse, gelecekte bir bilim insanı olarak hem adından söz ettirecek, hem de üniversitenin hak ettiği yere gelmesine katkı sağlayacak.

       Üniversitelerin başarısında; liyakatin, sadakatın önünde tutulmasının önemini bilmeyen var mı?

       Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu çalışmaları kapsamında, ziyaret ettiğimiz üniversitelerin gelişimine, akademik kadrosuna baktığımızda, Mardin Artuklu Üniversitesinin kayıp yıllar yaşadığını söylemek yerinde olur.

      Ben bu kayıp yılları sorgulamaktan, birilerini suçlamaktan yana değilim.

       Zamanında yazdık, çizdik.

       Bilen bilir!

       Bundan sonra yapılması gereken, heyecanlı bulduğumuz, söylemlerinde büyük hedeflerle yola çıktığını ifade eden, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar´ı desteklemektir.

       Ziyaretimiz de bunu dile getirdik.

 Güzel gelişmelerin yanında, olumsuzluk, eksilik ve aksaklıklarında kamuoyunun bilgisine taşıyacağız dedik.

Gerçekten, yeni sistem ve çalışma strateji lafta kalmaz ise Artuklu Üniversitesinde güzel şeyler olacak.

Basın olarak bize düşen görev bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine taşımak olacak.

Yeni öğretim yılına hızlı bir başlangıç, gözle görülür gelişme beklentisi içindeyiz.

 Yeni göreviniz hayırlı olsun Sayın Özcoşar?

 

 Not:Üniversitenin, son yıllarda yapısal, akademik ve çevresel boyutlarda gelişme yoluna girdiğini inkar etmek yanlış olur. Çevre düzenlemeleri, kütüphanesi, yemekhanesi ve sosyal donatıları çıplak gözle görmek mümkün. Bunların üzerine birşeyler eklemek, akademik kadroyu güçlendirmek ve üniversiteyi geleceğe taşımak lazım.

Reklamı Geç