USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Seçimi Kim Kazandı

24-06-2019

          İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri,  vatandaşın zamanını gerekenden fazla aldı, ülkenin gündemini meşgul etti.

         Ve hukuki dayanakları her kesimde tartışma yaratan YSK´nın iptal kararları, yeni lider yarattı.

          Seçimi bana göre, demokrasi kazandı, hukuk kazandı, sadelik kazandı, kucaklaşma zihniyeti kazandı, sevgi kazandı, barış, uzlaşma  alçak gönüllülük kazandı, millet kazandı, halk kazandı, Türkiye kazandı.

         İstanbul´a akın eden, il, ilçe başkanları, kanaat önderleri, aşiret liderleri, milletvekilleri, din adamları, imamlar, cemaatler, büyükşehir belediye seçimlerinin İstanbul ile sınırlı kalmadığını, bir Türkiye seçimi görüntüsüne taşıdıklarının farkına varıldı mı acaba?

       Yerelde de tanık olduğumuz örnekler var. Partisi tarafından desteklenmeyen bir ilçenin belediye başkan adayının rekor oyla koltuğuna oturduğunu gördük. Başarının temelinde sevgi vardı, kucaklaşma vardı, insanlara dokunma vardı. Abdulkadir Tutaşı örneği.

       Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi kumar oynadı ve bedeli ağır oldu. Erdoğan´ı yanlış yönlendiren siyasi danışman ve kurmaylar,  gerektiği  zaman ?Kral çıplak? demenin erdem olduğunu bilmeleri ve anlamaları için  liderlerine illa da ağır bedel ödetmeleri mi gerekiyordu.

       İstanbul´da, taşra teşkilatlarının gövde gösterilerinin ters tepki görmesi kadar doğal ne olabilir. Siyaset deneyimi yüksek bir dostumu aradım ve çalışmaların nasıl gittiğini sordum. Aldığım cevap seçim sonuçlarının fotoğrafını gösteriyordu. ?Ziyaret ettiğimiz hemşerilerimiz ne işiniz var burada, oy vicdandır, hatırı olmaz.? Tepkisi ile kartlaştıklarını söyledi.

     Seçimi kazanın kişilerle bağdaştırmanın yanlış olduğuna inanıyorum. Seçimi, hakkın, hukukun, gelecekten beklentilerin, umudun, tarafsızlık ve şeffaflık beklentilerinin, temiz siyaset özleminin kazandığını düşünüyorum.

     Türkiye siyaseti yeni bir dönemece girdi. Siyasi gelişmeler, kaybedilen siyasi kumarın ardından, ortaya atılacak yeni kartlara gebe.

     İktidar partisi 13 bin oy farkı ile kaybettiği İstanbul seçimlerini hazmedebilseydi, bugün 800 bin farklı  bir seçim sonucu ile yüzleşmeyecekti.

     31     Mart´ta İmamoğlu seçimi kazanmıştı

     23 Haziran´da ise Erdoğan kaybetti.

     İktidar partisi, aynı düşünce ve tavır ile devam ederse, Türkiye´nin yeni liderini de belirlemiş olacak.

     Sayın Erdoğan´ı lider yaban zihniyetin farklı bir versiyonunun, yeni bir lider yaratması kadar doğal ne olabilir ki?

     Şimdi birlik zamanı!

     Tüm siyasi aktörlerin, ülkenin kalkınması ve ekonomisinin düze çıkmasına odaklanmasını bekliyoruz.

Reklamı Geç