USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sporun Gücü

03-02-2019

Bu hafta sonu dolu dolu geçti.

İki spor karşılaşması ve mutlu  bir hafta, gençlerin, çalışanların taraftarların tezahüratları arasında geçen bir hafta sonu.

Bir gün önce 1.Lig Kadın Voleybol müsabakalarını izledim. MBB Kadın Voleybol  takımı, İllerbankası Kadın voleybol takımı müsabakası nefes kesen cinstendi. Setler takımlar arasında gidip geldikçe, taraftar ve seyirciler de hop oturup, hop kalktı.

         Şimdiye kadar seyrettiğim, izlediğim en nefes kesen Voleybol müsabakalarından biriydi diyebilirim. Beni sevindiren bir başka husus, taraftarın, seyircinin takımına sahiplenmesi, galibiyetine sevinmesi ve salona doluşmasıydı.

         Bir gün sonra da Bölgesel Amatör Lig´inde zirveye oynayan iki takımın  mücadelesini ve dışarıya, yani taraftara yansımalarını seyrettim. Muhteşemdi. Sahaya atılan her adım tribünleri titretiyor, dökülen her damla ter taraftarda heyecan ve sevinç dalgaları oluşturuyordu. Özlenen tablo, yılların derinliklerinden akıp gelen görüntüler. Sporun hayatı fulü olmaktan çıkaran gücü. Sosyal dokunuşların yaşama kazandırdığı renk cümbüşü.

         Adnan Avuka ağabeyi sahada kalenin arkasında görünce yıllar öncesine daldım. Elimizde fotoğraf makineleriyle Mardinspor´un güzel pozisyonlarını ve atacağı golleri çekmek için beklediğimiz yıllar. Heyecandan deklanşöre basmayı unuttuğumuz zamanlar, sinema film şeridi  gibi gelip geçti gözlerimin önünden..

        Yıllar sonra 21 Kasın şehir stadyumunda, yeniden heyecan vardı. Yeniden taraftarlar sahadaydı.

          Tezahüratın odağında haklı olarak, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman vardı. İki yıl içinde Hentbol, Voleybol ve Basketbol kadın liglerinde süper lig´e oynayan üç kadın spor takımı ve Bölgesel Amatör Lig´de zirveye oynayan bir futbol takımı. Bunun yanında, atıcılık, buz pateni, atletizm, satranç bir gençleri benlikleriyle buluşturan onlarca sportif ve eğitsel faaliyet. Gençlik merkezleri, sokak müzisyenleri! Say sayabildiğin kadar, sosyal dokunuşların birbirini ovaladığı, zincirlediği bir şehir.

              MBB´in  3-1 set üstünlüğü ile tamamlanan voleybol müsabakasının hazı henüz tazeliğini korurken, MBB Spor Futbol takımının Siirt İl Özle İdare Futbol takımı ile karşılaştığı 21 Kasım stadında,  önce burukluk sonra da coşkulu anlar yaşandı.

            Son düdük çaldığında, herkes sahadaydı. Vali ve tribündeki taraftarlar, sporcular, teknik heyet. Bu görüntüler özlemimizdi. Hasret kalmıştık.

            Voleybol galibiyetinde kapalı spor salonunda  sporcularla adeta gösteri yapan, Vali Mustafa Yaman, 21 Kasım Şehir stadındaki futbol galibiyetinde de, Vali´den ziyade Mardin Büyükşehir Beldespor  galibiyetine sevinen, coşan heyecanlanan bir Mardinli gibiydi.

            Sporun ve sosyal hayata dokunuşun farkı bu olmalı.

             Harika bir hafta sonu geçirdik.

             En büyük yatırım, insanın huzur ve mutluluğuna yapılan yatırımdır.

             Ne dersiniz?

  

Reklamı Geç