USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Teşekkürler MBB Spor!

19-12-2018

Yıllar sonra futbola olan  kırgınlığım gitti.

Mardin´de futbola karşı duyarsızlığım son buldu.

On yılı aşkın süredir, kaybettiğim heyecanımı geride bıraktım

Mardin Büyükşehir Belediye Spor ile 12 Bingöl Spor Futbol karşılaşmasını izlerken oldu bu saydıklarım.

MBB Spor Futbol takımı arda arda rakip takımın filelerini havalandırırken, yıllar önce Mardinspor´un karşılaşmalarında duyduğum heyecanı tekrar yaşadım.

Üçüncü gol ile ayağa kalktığımda elimdeki çayın bacağıma dökülmesi canımı çok da yakmadı.

Yıllardır özlediğim, görmek istediğim görüntü, tablo bu işte dedim.

Mardin´de, basketbol, voleybol, hentbol, futbol, judo, atletizm alanlarında, gelişen, büyüyen ve gündem oluşturan gelişmelere tanık oluyoruz.

 Liderliğe oynayan, rakiplerini zorlayan, liglerinde kabul gören kadın  ve erkek takımlarının, bölgede ve ülke genelinde Mardin´den söz ettirmeleri, spora gösterilen ilgi ve sağlanan başarıyı tetikleyenlere de minnet borcunu gündeme getiriyor.

   Kim ne derse desin, Mardin Büyükşehir Belediyesi, sporda bir çığır açtı. Futbolda Voleybolda, Basketbolda ve Kadın Hentbol liginde başarı üstüne başarı elde ediyor.

   Spordaki gelişmelerin mimarı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´dır. 

    Haftanın bir gününde il yöneticileriyle halı sahada futbol müsabakalarına fiilen katılan Vali Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine atanması ile birlikte,  Mardin´in; Bölgesel Amatör Lig 1 grupta zirveyi zorlayan Futbol takımı, Kadın Voleybol,  1.lig´de başarıya doymayan  Kadın Basketbol takımı ve  1.lig zirvesindeki  kadın hentbol takımlarının başarılarıyla anılmasını sağladı.

     Burada Mardinli sporseverlere düşen bir görev ve sorumluluk var. Alanlarında  zirveyi zorlayan takımlarını yalnız bırakmaması ve karşılaşmalarda takımlarının yanında olmaları vicdan meselesidir.

          Spor dostluktur, spor centilmenliktir, spor gençleri kötülüklerden uzaklaştıran bir etkinlik bir sağlık aktivitesidir. Bu aktiviteye  Mardinlilerin duyarlılığını  biliyorum. Yeter ki inansınlar, yeter ki benim  gibi yeniden sahalardaki heyecanlarına kavuşsunlar. O zaman görün ne coşkular yaşanır  sahlarda 

      İçimizdeki futbol ve spor sevgisini öldürenleri günahları ve sevaplarıyla baş başa bırakırken, saha ve salon sporlarıyla bizleri yeniden buluşturan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´a teşekkür ediyorum.

      Bundan böyle MBB Spor Futbol takımının her maçını izleme kararı aldım.

      MBB Spor Teknik direktörü ve sporcularını kutluyorum.