USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye Ak Parti Dedi.

02-11-2015

              Seçim sonuçları şaşırttı. Türkiye Ak Partinin tek başına iktidar olması yönünde tercih kullandı. Ak Partililer bile bu kadar milletvekili ile meclise gideceklerine inanmıyordu sanırım.

             Bu saatten sonra kimsenin konuşma hakkı kalmadı. Millet sandıkta iradesini ortaya koydu,herkesin saygı duyması  gerekir. Ak Parti iktidarını zor günler bekliyor. Ekonomik dengelerin yerine oturtulması,eğitim,sağlık  alanlarındaki aksaklıklar, ve kayıp  sayılan   süredeki olumsuzluklar ve hepsinden  öte verilen vaatler.

            En başta taşeron elemanlarının kadrolaştırılması ve asgari ücretin  arttırılması ile emeklilere ve memurlara verilen vaatler. Ekonominin rayına oturtulması. Ve hepsinden önce de huzur ve güven ortamının sağlanması.

            Evet bence  en önemli husus huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesidir.

            Bugün sosyal medyaya göz atarsanız, küfürlerin, hakaretlerin sınırları aştığını görürsünüz. Karşı karşıya gelen farklı görüşlü insanların bu tahammülsüzlükleri çok da hayra alamet değil.

             Güçlü olan, ağırlığını, saygınlığıyla,hoşgörüsüyle ve metaneti ile ortaya koymalıdır. Aynı topraklar üzerinde, birbirimize hakaret ederek, birbirimize küfrederek, devlet büyüklerine  karşı saygı sınırlarını aşarak bir yere varmanın mümkün olmadığını görmemiz,bilmemiz gerekiyor.

           Sandığa giderken herkes elini vicdanına koyup oyunu kullandı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu teşekkür konuşmasında kucaklayıcı  tavır sergileyecekleri mesajını verdi. Herkesin bu mesajı doğru okuması ve algılaması lazım.Çünkü hepimiz bu ülkede yaşıyoruz.

           Gelelim seçim sonuçlarını etkileyen faktörlere!

           Halk ülke genelinde HDP´ye emanet oylar verdi. HDP seçim sonrasında bu oyların değerini bilemedi. PKK 7 Haziran  seçimlerinin hemen ardından silaha sarıldı,bölge kan gölüne döndü. Başlatılan operasyonları destekleyen  ülkenin batısındaki HDP´ye emanet oy verenlerin düşüncelerini değiştirdi.

          MHP genel Başkanı her şeye hayır demeyi alışkanlık haline getirince, taban tepkisini farklı kullandı ve oylarını merkez sağa kaydırdı.

          Mardin´de ve bölgedeki durum ülke genelinden çok farklı değil. HDP´nin bir milletvekilini Ak Partiye kaptırmasını  6-7 Ekim protestolarının kontrolsüzlüğüne bağlıyorum. Dün gece Ak Partili gençlerin sokak aralarındaki kutlamalarını gördüğümde, 6-7 Ekim´de  sokakları inleten o yürüyüşün tepkisinin sonucu budur dedim.

           Tabi ki Ak Parti Milletvekili Adayı Süleyman Çelik´in hummalı çalışmaları, Süleyman Bölünmez´in çalışmaları ve İl Başkanı Mehmet Ali Dündar´ın azimli çalışmaları da unutulmamalıdır. Ak Partili Milletvekili Adayları  iyi çalıştılar ve Ak Partiye Mardin´den bir milletvekili daha kazandırdılar.

           Tek ülke, Tek Devlet ve Tek Bayrak  hepimizi mutlu edebilir.

           Seçimler Ülkemize hayırlı olsun?