USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Vali Demirtaş Hizmet Adamı

14-08-2020
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, zor ve karmaşık bir dönemde tarihi şehrin valiliğine atandı.

Daha önce görev yaptığı Adıyaman’da, gazeteci dostlarımız “Atom Karınca”, Adana’daki meslektaşlarımız ise “Biyonik Adam” lakabını takmış.

Görev yaptığı her iki il’de, temel sorunları, vatandaşın da gönlünü ve desteğini alarak, projelendirmiş ve projeleri merkezi hükümet nezdinde takip ederek hayata geçirmiştir.

Mardin Büyükşehir Başakspor konusunda gösterdiği gayret ve hassasiyet, gelecekte yapacağı hizmetler için bir referans ve bir nüve niteliğinde oldu. Taraftar Dernekleri, vatandaşlar, siyasiler, sanayiciler ve gazetecilerle bir raya gelerek, Mardinpor için çizilecek yol haritasını belirledi. Bu anlayış çok anlamlı ve önemlidir.

Bir şehirde yapılacak hizmetlerin “ben yaptım oldu” mantığı ile yapılmaması gerektiğinin altını gösterdiği hassasiyetle çizdi Sayın Demirtaş.

Mardin Büyükşehir Başakspor toplantısına katılamadığım için Sayın Demirtaş ile bir telefon görüşmesi yaptık. Sağlıkspor Kulüp Başkanlığı ve Geçmişte Mardinspor’a dönük çalışmalarımızdan edindiğimiz bilgileri, tereddütleri paylaştım Sayın Demirtaş ile. Sakin ve makul bir anlatımla, süreci anlattı ve değerlendirdi. Yapılması gerekenler yapıldı bence.

Vali Demirtaş, verdiği mesajla bundan böyle projelere ağırlık verecek.

Birinci cadde üzerindeki aydınlatma karmaşasını sordum. Aldığım cevap umut verici oldu.

Hazırlanan aydınlatma projesinde kurallara uyulmamış meğer. Vali Demirtaş, projenin aslına uygun hale getirileceğini, bunun için çalışmalara yakında başlanacağı müjdesini verdi.

Cumhuriyet alanındaki otopark ve düzenlemeler ile ilgili tereddütlerimizi ilettim sayın valiye, yakından takip edeceklerini ifade etti.

Tarihi dokuya zarar verecek, şehrin gerçek sahiplerinin istemediği projelere sıcak bakılmayacağının mesajını verdi Vali Demirtaş.

Köy yollarının asfaltı, belediyenin genel durumunu konuştuk. Her şeyin zamanla düzeleceği kanaati uyandı bende.

Biz Mardinlilere ve Mardin’de yaşayanlara da bu aşamada görevler düşüyor. Dedikodu mekanizmalarından uzak, kötümser havadan uzaklaşmak ve sayın Demirtaş’a destek vermek.

Vali Demirtaş, deneyimleri ve bölgenin temel sorunlarına vakıf olması yanında, azimli, kararlı ve dürüst bir yönetici olması, Tarih Şehir insanları için bir şans olabilir.

Bunu değerlendirmek ve doğru yönlendirmek, zamanını iyi değerlendirmesi için kişisel engellerimizi bir kenara çekmek hepimizin yararına olacaktır.

Sayın Demirtaş, hizmetlerine, birinci cadde aydınlatma düzeninin yeniden tarihi şehrin ruhuna uygun hale getirilmesi ile başlayacak.

Hizmetlerin ve icraatların arkasını bekliyoruz sayın Vali.

Mardin’in kaybedilen hizmet yıllarını telefi etmesi gerekiyor.

İşiniz zor ama imkansız değil!

Mardin’i sevenler yanınızda olacak…