USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Virüsün Çeşidi Farklı

30-03-2020

 Ülkemiz de tıpkı dünya gibi çok zor bir imtihandan geçiyor. Bu imtihanı belki aşılarla, belki evden çıkmayarak, belki farklı şekillerde direnerek atlatacağız.

Atlatamadığımız şekli, yaşı ve adı değişen binlerce virüs mevcut ülkemizde ve maalesef aşıları da yok efendim...

Zihni çirkin düşüncelerle, kalbi kötülüklerle dolu, vicdanı sağır, ataerkil toplum kurallarının altında s/aklanmaya ç/alışan, ayrımcı, namusu diline pelesenk etmiş tescilli namuslulardan söz ediyorum! Ülkece böyle ağır bir imtihandan geçerken bile, ölüm bu kadar ensemizdeyken bile vicdanı bir zerre olsun yanmayan katillerden söz ediyorum.

"Biz böyle gördük! Bize böyle öğretildi! Doğru olan budur! " diyen dillerin, elleriyle katlettiği temiz hayatlara, bilek gücü zayıf fakat yüreğine dünyayı sığdıracak kadar da güçlü kadınlara dünyayı dar etme çabasında olan erkeklere dikkat çekmek istiyorum.

Neden bu öfke? Neden kimseler dur demiyor böylelerine? Neden ötekileştirme yapılmasına müsaade ediliyor? Niçin herkes konu bir kadına uygulanan şiddet olunca aile meselesidir karışmayalım diyor? Neden boşanmak isteyen Erkek olunca problem olmuyor da kadın sırf boşandı, yahut boşanmak istedi diye öldürülüyor?

Bu zihniyet, bu şiddet, bu zulümde virüstür. Hem de çaresi olmayan bir virüs...

Lütfen lütfen lütfen! çocuklarınızı eğitirken kadın şöyle olmalı, erkek böyle olmalı diye değil; "insan dediğimiz iyi olmalı! İyi insan şu vasıflara sahip olmalı!" diyerek yetiştirin. Paylaşmayı, saygı duymayı, adil davranmayı, vicdanlı olmayı öğretin...

Hayır diyebilmeyi ve başkalarının da hayır cevabını kabullenmesi gerektiğini öğretin.

Kendini ancak duygusunu, düşüncesini, emeğini ortaya koyarak kabul ettirebileceğini, fakat yine de olmazsa bazen vazgeçmek gerektiğini, her şeyin her zaman herkesin istediği gibi gitmeyeceğini öğretin. Kendisine yapılmasını istemeyeceği hiç bir şeyi başkalarına da yapmaması gerektiğini öğretin. Her kim olursa olsun aynı düşüncede ve frekansta olmasa dahi saygı duyması gerektiğini öğretin.

Virüs korkusuyla onca önlem alınıyor, lütfen kötü zihniyetlere, kirli ellere de önlem alınsın. Yıllardır canımızı yakan bu virüs yok edilsin artık. Çünkü bu virüsün adı farklı işlevi aynı...

Kadın toplumun yarısını oluşturuyor, öteki yarısını da doğurup büyütüyor. Hal böyle iken nasıl oluyor da ona potansiyel stres topu ve her ihtiyacı karşılamak zorunda olan, hayır demeye hakkı olmayan bir eşya, bir köle muamelesi yapılıyor anlayamıyorum...