USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yüreğimiz Trabzon´da Kaldı.

20-02-2018

          Batman  Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı Atilla Durak, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Yücekaya, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak,  Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ve Güneydoğulu Gazetecilerle, Doğu Karadenizli Gazetecilerle buluşmaya yola çıktık.

          Bu bir gönül köprüsü kurma yolculuğuydu.

          Ve üç gün süren buluşma sonunda, köprüler kuruldu gönülden, gönüle.

          Canan Güvan Kalaycı, haber manşetinin başlığı her şeyi tek cümle ile anlattı.

          ?Bu Köprü Yıkılmaz?

           Evet Sevgili Canan, bende aynı düşüncedeyim. Bu Köprü Yıkılmaz!

           Biraz da gezinin içeriğine değinmek istiyorum.

           İçişleri Bakanlığı, Dernekler Daire Başkanlığının finanse ettiği ? Basın Mensupları Gönül Elçisi? projesi kapsamında Doğu Karadeniz´in şirin iki ilini gezme, meslektaşlarımızla buluşma, yetkililerle görüşme imkanı bulduk.

            Gönül elçileri projesini hazırlayan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut dostumu tebrik ediyorum. TGC Yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Ve iki gün  süre ile bizi yalnız bırakmayan, TGK Genel Sekreteri can dost Ergun Ata,   Canan Kalaycı, İpek Cansel Şahin, Aykan Kıyak, Rize Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Bayrak´a teşekkür etmeden geçmek olmaz.

             Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin tarihi binasında, yaptığımız ortak basın açıklamasında, ortak değerlerimiz etrafında, dil, din, etnik köken ayırımı yapmadan bölgeler arası kardeşlik köprüsünün kurulmasının ülkeye barış ve huzur getireceğini deklare ettik. Ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz tek şeyin, birbirimizi anlamak, sevmek, ötekileştirmemek ve ortak değerler etrafında kenetlenmek   olduğunun altını çizdik.

            Basın açıklamasının ardından yollara koyulduk. Uzungöl yolculuğu neşeli başladı. Dağların arasından  çıktığımız yol üzerinde gördüklerimiz, Karadeniz insanının zekasının ürünü idi. Teleferikler, taşıma köprüleri, derme çatma evler. Karadenizli bir dostumuz, her yıl toprağın, vadiye kaydığını ve her yıl Karadeniz kadınlarının  kayan toprağı eski yerine taşıdığını söyleyince, koca Mezopotamya ovasındaki mümbit topraklar aklıma geldi. Kara lahana, fındık, çay  en gözde ürünleridir Karadeniz İnsanının.

          Uzungölde Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından karşılandık. Uzungöl´e yıllar önce gelmiştim. Belediye Başkanı Tok ve Kaymakam Ayrancı´ya yapılaşmanın fazlalaştığını söyledim. İkisi de sessiz kaldı. Ama Uzungöl hala görülmeye değer, fotoğraf tutkusu olanların görmesi gereken bir yer. Şansımıza, kışta güneşli bir gün vardı. Gezdik, fotoğraf çektik.

         Yomra İlçesinde konakladığımız  Kebapçım Sandal otel, bungalov tipi odaları ve denize yakınlığıyla şirin bir mekan. Akşam yemeğine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Cebi ve Doğu Karadenizli meslektaşlarımız katıldı. Vali Yavuz, Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları dile getirirken, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Dilimizin döndüğü kadarıyla, hepimizin Türkiyeli olduğumuzu, Ağrı´nın da, Edirne´nin de, Batman´ın, Mardin´in, Urfa´nın, İzmir´in  bizim olduğunu açık yüreklilikle söyledim. Söz konusu vatan, bayrak olunca geriye kalanın teferruat olduğuna olan inancımızı tekrarladım.

       Ertesi günün, Çamlıhemşin, Fırtına Deresi, Ayder Yaylası, Rize şehir gezisi programlanmıştı. Rize´den otobüse binen rehber gazeteci, ?Aha burası Tayyip Abinin ilçesi, aha burası da köyü ?. Ha burası da Mesut Yılmaz abinin köyü. Burası  Süleyman abinin (Süleyman Soylu) mahallesi. Aha burasıda Gençlik ve Spor Bakanı Osman abinin beldesi. Yaman adamdır Osman abi.  Her türlü spor´a yatkın.? Bir anda Türkiye´yi Karadenizlilerin yönettiğine kanaat getirdim. Sırtında toprak taşıyan anaların, yaratıcı zekaya sahip çocukları Türkiye´yi yönetiyor. Karadenizlilerin hemşerilik duygularının da yüksek olduğuna tank olduk. Bir köy kahvaltının ardından, Fırtına Vadisinin üzerinde bulunan taş köprülerde ve suyu kuruma  noktasına gelen Fırtına Deresindeki doğa harikasında fotoğraf çekme özlemimizi gidermeye çalıştık.

       Büyülü bir vadiden, zihin rahatlığıyla Rize Şehir Merkezine döndük. Çaykur´un laboratuvar olarak kullandığı, çay yetiştirme ve kalite denemeleri yaptığı, ?Ziraat Çay Bahçesi ve Botanik Parkı´da ?   dinlendik.  ÇAYKUR Genel Müdürü, İmdat Sütlüoğlu  ile  Demli çay eşliğinde ve tadın sohbet ettik. En son beyaz çayın tadına baktık. Son günlerde ?Bayan sporculara yardım yapma taraftarı değilim? asparagas söylemi ile gündeme gelen Genel Müdüre sohbet arasında, çıkan haber ile ilgili soru yönetiyoruz. ?Sözü geçen takıma bu yıl iki kez yardım yaptık. Akşam açıklama yaptılar, sabah açıklamalarını yalandılar. Biz spor kulüplerin hepsine yardım yapıyoruz, sporcunun kadını, erkeği olmaz?

         Yomra ilçesinde kaldığımız Sandal Otele dönüyoruz. Bungalov odalarda yorgunluk atıyor, Kebabcım restoran sahibi Halil İbrahim Demirtaş´ın işlettiği lokantada Karadeniz tatlarına bakıyoruz.

          Akşam,  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen´in misafiri oluyoruz. Akçaabat´ın ünlü köftesinin tadına  bakarken, yanımda oturan TGC Başkanı dostum Yusuf Turgut´a soruyorum. Üstat Karadeniz´de balık yok mu? Hep kırmızı et yedik. Yusuf Başkan ? Batum´a kaçtılar? esprisini yapıyor.

          Trabzon´dan iyi izlenimlerle ayrıldık. Yemekten içmekten ziyade kaynaşmaktan müthiş keyif aldık. Gazeteci, dostlarımızla kucaklaşmak, Karadeniz insanının yaşantısındaki incelikler görmek, hayata tutunmanın gerektirdiği yaratıcılığa tanık olmak bizleri mutlu etti.

          Zigana geçidini aşarken, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülüyü ziyaret edelim dedik. Sezai başkan ve Gümüşhaneli gazeteci dostlarla kısa bir süre olsa da sohbet etme fırsat bulduk.

         Ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Yaşar Yıldız´ı ziyaret ettik. Gazeteciler Cemiyetini son dere modern bir hale getirdi. Bayburtlu gazetecilerle sohbet ettik.

        Erzurum, Karlıova´daki eşsiz kar manzaralarını da kaçırmadık.

         Güneydoğu Anadolu Gazetecileri, Doğu Karadenizli meslektaşları ile buluşturan, koordinatör Ahmet Külekçi´ye teşekkürler.

       TGC Başkanı Yusuf Turgut ve Koordinatör Ahmet Külekçi, ?Gönül Elçileri? projesi ile  Güneydoğulu  gazetecileri de  Trabzon´da buluşturup kaynaştırdı.

        Projeye destek veren içişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya, Projeyi hayata geçiren TGC Yusuf Turgut´a ve koordinatör Ahmet Külekçi´ye teşekkürler?

   Gönül Dostları Sizi Güneydoğu´ya bekliyoruz.

  Yeni köprüler kurmaya!

   Yüreğimiz Trabzon´da kaldı...

Reklamı Geç