USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Seni seviyorum Ayşe!

28-12-2019

Bizler genel olarak böbürlenmekte ve mangalda kül bırakmamakta elimizden gelen her şeyi yapmaktan kendimizi sakınmayan bir toplumuz.İşin aslını astarını bilmeden hemen atılan, genel manada kendini geliştirme yolunda adım atmak için istenilen düzeyin çok altında bile olsa çaba sarfetmeyen bireyler topluluğu olarak katetmemiz gereken çok yol mevcut.

 Değerli okuyucular bir şehrin tanıtımı için verilen emek , gösterilen çaba , totalde harcanan bütçe o kadar yüksek ki kurumlar bile bütçe yetersizliği(!) sebebiyle çoğu kez tanıtım konusunda üzerine düşen vazifeyi yerine getirememe noktasına gelmiş durumda.

 Geçtiğimiz haftalarda Mardin tanıtım günlerinde (!)Mardin tanıtımı için kurumların hangi liyakatle sahip olduğunu bilmediğimiz , şehrimizin tanıtımı adına STK lardan bir tane bile temsilcinin olmayışı,yerel basından tek bir davetlinin bile olmayışı şehir tanıtımı adına standlarda sabahtan akşama Reyhani müziği ve arada bir halk dansı yaptığını sanan ve bunu Mardin tanıtımı için yapan temsilcileri görmek içimi acıttı.İkram ve sunumlarda apayrı bir muammaydı.Sözcüklerimin cımbızlanmadan genel olarak algılanmasını temenni ediyorum.Batman tanıtım günlerinde yerel basın ve STK temsilcilerini davet eden Batman ´daki yetkililer bu davetlerinin geri dönümünü yaklaşık iki ay süren haber dizileriyle geri aldı ve almaya da devam ediyor.Peki Mardin tanıtım günlerine ne oldu? Sosyal medyada bir kaç paylaşım ve bir kaç beğeni! Profesyonel olmak zorundayız.Yoksa basaramayız!

 Yerelde bizler , yazınsal ve görsel alanlarda SIFIR BÜTÇE ile şehrimizi tanıtmak adına ulusalda onlarca başarıyla temsil ederken tanıtım günlerinde bu standlarda harcanan bütçenin dudak uçuklatan cinsten olması samimiyetle içimi parçaladı.

 Görsel alanda kullanılan eserlerin kimlere ait olduğunun yazılmayışı da apayrı bir muamma ve hak ihlali!

 Geçtiğimiz yıl Mardin İl Kültür Müdürlüğü´ne yaptığım "şehir tanıtımı arşiv bilgi paylaşımı ve ulusal sergi " başvurumuza "bütçe olmayışından" dem vuran değerli yetkililerin bu tanıtım günlerine harcadıkları bütçenin onda biriyle Türkiye´nin 81 ilinde Mardin tanıtım sergisi açabileceğimi açıkça belirtmek isterim.

 Yahu sen kimsin senin etin ne butun ne diye söylenen olabilir ama emin olun severek ve özenle , hesap verebilir bir şekilde çalışma yapılırsa bu şehir çok daha güzel tanıtılabilir.

 Dün vizyona giren Rafadan Tayfa Göbekli tepe animasyon filmine oğlumun yoğun ısrarları üzerine gittim.İyi ki de gitmişim.

 Filmin ilk perde gösteriminde animasyonlarla Urfa´nın tarihî dokusu , kültürü , müziği , yemekleri ve en nihayetinde Göbekli tepe tarihi alanı o kadar güzel ve detaylı bir şekilde aktarılmış ki defalarca Urfa´ya gitmiş olmama rağmen bir kez daha gitme duygusu uyandırdı bende.

Onlarca belgesel çekilse , birebir görüntüler nakledilse bu kadar lezzetli bir görsel şölen ve senaryo oluşmazdı.

Sinema salonundaki yaş ortalaması 10 yaş ! Bu ne demek biliyor musunuz .Bu filmi izleyen bu çocuklarımız emin olun Urfa´ya bir şekilde gitmek isteyecek, tarihine sahip çıkacak ve sürdürülebilir bir projenin ilk adımı .Ve 81 ilde gösterimde ...Ve onbinlerce kişi tarafından izlendi ilk gün...Ve ve ve...

 Urfa Valiliği , Belediyesi , STK ve tüm Urfalıların bu film için senarist , yapımcı ve tüm kadrosuna özel teşekkür aktarmalarını umut ediyorum. Şimdiye kadar yapılmış yüzbinlerce çalışma , belgesel ,tanıtım iceriklerini bir araya getirseniz bile bu denli bir başarı olur mu bilemem!

 

Satırlarıma başlarken yazdığım ilk pasaja dönersek .Bizim de Boncuklu Tarlamız var , Göbekli tepe´den bilmem kaç bin yıl daha eski diye söylenecegimize bizim bu alanı ivedilikle rehabilite edip pazar alanına çevirmemiz gerekir.

 

 Mardin tarihi kent , medrese ,cami ,kilise var diye diye misafirleri şehir merkezine yığıp kuru kalabalık yapmak yerine nitelikli ve bilinçli bir adım atarak yarınlara "Marka şehir Mardin" adını kazımamızın vakti geldi de geçiyor!

 

 Şehrimizin tarihine gösterdiğimiz özen ; medrese duvarlarında , şehrin ara sokaklarında sprey boya ile "Seni seviyorum Ayşe" sözlerinde gizli !!!

 

 Şehrimizin tanıtımı için emek veren birey ,STK ve aktivistlere de söz hakkı ve destek verilmesi dileğiyle...

 

 Sürçülisan etysem affola!