USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zor Günler

27-11-2016

   Tükenmişlik sendromu, yaygın olarak insanların yüz yüze çalıştığı mesleklerde bireylerin, duygusal yönden kendilerini tükenmiş hissetmeleri, işleri gereği karşılaştıkları insanlara karşı duyarsızlaşmaları ve kişisel başarı duygularında azalma şeklinde görülen bir sendrom.
 Dünya Sağlık Örgütü (1998)

Hemen hemen herkeste ayni durum..
Kime baksam yalan söylemler, halen umut barındıran cümleleri makine gibi kuran ama asla öyle hissetmeyen...
Ne oluyor bize? Toplum olarak bir şeylerin sonuna geldiğimizi düşünüp duruyorum. Belki de ben de tükenmişlik sendromuna kapılmış kendimi kandırıyorum.
Herkes evinde mutsuz herkes isinde basarisiz hissediyor.

Oysa yerküre çekirdeğine yaklaştıkça ateşini hissettirecek. Yeniden yakıp kül edecek her şeyi.
Bizler kendi özümüzden uzaklaştıkça soğuyoruz, yaşam mücadeledesin de herkesin derdi ayni olmalı oysa. Çayım soğumasın, ocağım tutsun..

Midem bulanıyor günlerdir. Nedeni soğuk algınlığı falan değil. Bizden midem bulanıyor. İnsanlıktan. Rant pesinde koşacağım deyip duygularla oynayanlardan, koltuk sevdasına düşüp, ye kürküm ye anlayışından...
Ben iyiyim ya ooh dünya umurumda değil diyenlerden...Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın  zihniyetinden..
Meyveden çıkan kurttan tiksinip onca şeyden midesi bulanmayan insanlardan bulanıyor midem..
Ama sorsanız yanlış olan asıl biziz. Giyindiğimiz eteğin boyu, tırnağın üzerine sürdüğümüz ojemiz yanlış. Kimseyi rahatsız etmeden içtiğimiz iki bardak suç...O kadar hassas ki insanlar domuzla alakalı her şeyi bilip harami helali ayırt edip asil domuz olanlara alkış tutarak yapıyorlar bunu..
Kızgınım bugün...Doğru bildiklerim filtresinden yine usulca süzülüyor. Hastayım bugün midem bulanıyor. Ciğerlerim ağrıyor. Tükenmişlik sendromu ruhumu değil bedenimi de sarıyor..
Ve bir cümle dökülüyor yine dudaklarımın arasından...
"Eğer vicdan bir organ olsaydı hepimiz vicdan kanseri olurduk.."
Vicdanin yaşasın Yuja Dab....