USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başka Açı

29-10-2016

        Nefis ezildikçe akıl aklanıyor.. Yürek aklanıyor. Vicdan denen yükümlülük, duru bir suya dönüşüyor. Susmak ne zor geliyor ama bir o kadar asil duruyor..

      Sen hiç kendini bir başkasıymış gibi karsıdan izledin mi? Ben izledim. Her ter döktüğüm ortamdan çıkışımda, duruşumu izledim..

Susmuşum çoğu yerde, konuşacak tonla lafım varken karsıdaki susmadığı için susmuşum. Her şeyi bir çırpıda aklına getirmişlige hayret etmişim, susmuşum, ?yine ben" diyor demişim de susmuşum.. Ya da ben ne desem değişmeyecek bu durum diye susmuşum.

Sen de yasadın mi? Kafanı sallıyor olduğunu görür gibiyim. Yalnız değilim biliyorum. Hepimiz ayni yollardan ayrı zamanlarda geçmişiz. Kimisini  bu yolda tanışmışsın, kimisini de sonradan çıkarmış hayat karsına..

Gözüne fener tutulmuş bir tavsan gibi baktım bugün herkese.. Öyle hayret edercesine, şaşkın ve bulanık.. Ben var ya bugün yeniden öğrendim   kim olduğumu ve aslında hem her şey hem hiçbir şey  olduğumu..

Alıp da başını gitmek istersin ya bazen, seni bulabilecekleri her zerzevatı yok edip sessizce ama çığlık çığlığa gitmek. Hem susup hem çok şey söylemek, hem ağlayıp hem gururlu durmak istersin ya.. O duygunun  karmaşasında hızlıca düşünüp derin nefes alıp, hani hiç yasamamış gibi düşersin ya evyenin başına. Hoppa bulaşıklar makineye...

                Ellerin çamaşır sepetinde, kalbin başka sorgularda aklin yarın ki ödemelerde, yapılacak islerde...

Uyan Sindirella...Sabah yine koşturmacan ayni, yaşın bir gün büyük ve aklın yine donuk olacak...

Dünya senin varlığından bihaber yine dönüyor olacak...

 

                Ve artık bırak bundan böyle ne olacaksa zaten sana sormadan olacak...

Yoruldum.. Belki kabullenmesi söylemesinden daha zor ama vaziyet bu. "Bir çırpıda akmış gitmiş hayat" dediğim her kişi bana "yaşın ne başın ne" diyor.. Yaşım otuz beş, başım ise yol yarısı şairin tabirine göre..

Bir şeyleri anlamak ve bazı şeyleri atlatmak için zamana ihtiyaç var.. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Belki yaşım kırk, bu defa da bir kalbim kırık olur!....